Peter Modrovský: S Adelou som ponorku nezažil

Peter Modrovský trávil posledné mesiace v spoločnosti Adely Banášovej. Ako vníma jednu z najobľúbenejších moderátoriek Slovenska?

14.06.2009 12:42
Peter Modrovský a Adela Banášová
Peter Modrovský s Adelou Banášovou.
debata

Adelu ste určite poznali aspoň z videnia už pred prvou sériou Let's Dance. Napríklad vďaka SuperStar. Čím vás prekvapila?
Som veľmi rád, že som ju mohol spoznať bližšie. Adela je úžasná žena, ktorá je prirodzená, šikovná a veľmi milá. Musím povedať, že som sa s ňou počas tohto tanečného obdobia vôbec nenudil. A ani raz sme sa nepohádali. Nezažili sme ani náznak konfliktu, ktoré pri takýchto súťažiach vznikajú pre ponorkovú chorobu.

Vraj ste spolu trénovali už pred súťažou.
Určite to nebolo toľko tréningov, ako sa písalo. Skúšali sme zopár hodín. Spolu možno toľko, čo v Let´s Dance 3 za jeden deň. Nebolo toho veľa. Cvičili sme jeden tanec na charitatívnu akciu Dance for Live, ktorú som organizoval v Bratislave. A potom sme si spoločne zatancovali ešte raz, v Žiline.

Mali ste teda nejakú výhodu?
Adela bola na začiatku skúšok k Let´s Dance dva týždne chorá. Takže sme možno boli dokonca pozadu.

Aká bola Adela pri skúškach?
Ona je všestranne talentovaný človek. Akékoľvek kroky, ktoré som od nej chcel, spravila. Samozrejme, vždy existujú aj také variácie, ktoré človeku nevyhovujú. Ale s tým sa stretávajú aj profesionálni tanečníci. Pri zostavovaní choreografií som sa riadil zásadou, ak nejaký krok tri razy dobre nespravíš, vynecháme ho. Ale takýchto chvíľ nebolo veľa.

V ktorých tancoch jej to išlo najľahšie?
Adela je veľmi šikovná, vyzerala a vyzerá na parkete perfektne. Pri štandarde sa možno cítila istejšie, pretože bola pri mne a nemala šancu vybočiť. Ale zase v latine vyzerala veľmi sexi.

Ako bude vyzerať vaša ďalšia spolupráca?
Chceme spolu trénovať tango argentino. Je to veľmi pekný tanec.ú Nepatrí do mojej kategórie, preto v ňom budem aj ja nováčik. Budeme mať s Adelou rovnakú štartovaciu čiaru a to sa mi páči.

Potrebuje ešte tanečník ako vy absolvovať nové kurzy? Alebo tam idete kvôli Adele?
Idem kvôli Adele, ale aj kvôli sebe. Niečo nové sa v tanci naučím a bude sa mi to možno hodiť. Rozšírim si obzor.

Keby ste mali ísť niekam tanečne vystupovať, čo by ste zvolili?
Dobre sme sa obaja cítili napríklad pri tangu, ale aj čači a waltze. Nebol tanec, ktorý by nás nebavil. Samozrejme, sú také, ktoré človeka nadchnú viac, iné menej. Najhoršie sme asi zatancovali quickstep, ktorý nám síce na tréningoch išiel, ale počas priameho prenosu zaúradoval stres. Urobili sme jeden zlý krok a už sa to s nami ťahalo do polovice choreografie.

Adela je dosť vysoká, neprekážalo vám to pri tanci?
Nemal som s tým najmenší problém. Moja tanečná partnerka Barbora Jančinová (účinkovala v prvej sérii s Jurajom Bačom – pozn.) je výškovo aj proporčne dosť podobná Adele.

A myslíte si, že raz dostanú ženy svojich chlapov na tanečné kurzy?
Súťaž im možno trošku pomohla. Boli v nej ľudia, ktorí tancovali prvý raz a diváci mohli zistiť, že sa to dá naučiť. V našej tanečnej škole Dansovia máme však aj kategóriu Božské telá, ktorá má veľký úspech u žien bez tanečných partnerov. Učia sa základy latinskoamerických tancov a v rámci kurzu získajú aj lepšiu kondíciu.

Peter Modrovský a Adela Banášová ako súťažný...
Adela Banášová a Peter Modrovský. Prvý večer...
+13Peter Modrovský a Adela Banášová zatancovali...
debata chyba

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...