Najdrsnejšie dievča z vesmíru oslavuje! Ako šiel čas so Sigourney?

Americká herečka Sigourney Weaver oslávi 8. októbra šesťdesiatpäťku. Preslávila ju najmä rola astronautky Ellen Ripleyovej vo filme Votrelec a jeho pokračovaniach.

07.10.2014 17:15
debata (1)
Rok 1998: Herečka Sigourney Weaver na filmovom... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1998: Herečka Sigourney Weaver Rok 1998: Herečka Sigourney Weaver na filmovom festivale v Cannes.

Do povedomia filmových divákov sa Weaver zapísala aj vďaka presvedčivému stvárneniu biologičky Diany Fosseyovej v snímke Gorily v hmle. Celkovo trikrát bola nominovaná na Oscara, zlatú sošku ale nikdy nezískala. Doma má však dva Zlaté glóbusy.

S nadsádzkou sa dá povedať, že Susan Alexandra Weaver, ako znie jej pôvodné meno, bola k svojmu povolaniu predurčená už od kolísky. Jej matka i strýko boli herci a otec bol významným televíznym funkcionárom. Meno Sigourney si dala už v puberte, a to podľa jednej z vedľajších postáv románu Veľký Gatsby.

Rok 1979: Herečka Sigourney Weaver na zábere z...
Rok 1984: Sigourney Weaver na snímke z filmu...
+12Rok 1988: Sigourney Weaver na snímke z filmu...

Pred kamerou dostala prvú väčšiu úlohu v roku 1977, keď sa mihla v komédii Woodyho Allena Annie Hallová, až o dva roky neskôr ju však medzinárodne preslávila rola Ripleyovej v kultovom sci-fi horore Votrelec.

Medzi ďalšie známe filmy, v ktorých si Weaver zahrala, patrili napríklad dva diely komédie slovenský rodáka Ivana Reitmana Krotitelia duchov (1984 a 1989) alebo Gorily v hmle (1988) o žene, ktorá zasvätila svoj ​​život boju za záchranu goríl. V tom istom roku ako Gorily v hmle prišla do kín aj komédia Podnikavé dievča a Weaverová za obe snímky dostala Zlaté glóbusy – za Gorily pre výkon v hlavnej úlohe, za Podnikavé dievča vo vedľajšej. V posledných rokoch hrala napríklad v sci-fi Avatar.

Rok 2014: Sigourney Weaver pózuje pri... Foto: SITA/AP, Casey Curry
Rok 2014: Sigourney Weaver Rok 2014: Sigourney Weaver pózuje pri príležitosti 35. výročia vzniku filmu Votrelec.

Na tejto dáme je pozoruhodné, že pre role bola schopná odvážnych premien – napríklad kvôli úlohe v treťom filme o Votrelcovi si nechala vyholiť hlavu. Dodnes nepodstúpila žiadnu plastickú operáciu, ani vylepšenie a hrdo vystavuje svoje vrásky. Patrí však medzi najpôvabnejšie starnúce dámy Hollywoodu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sigourney Weaver #jubileum kariéra

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....