Andy Hryc ani dcéra Wanda neudržali slzy, ich strata bolí aj po rokoch

Andy Hryc sa spolu s dcérou Wandou vrátili so slzami v očiach aj k najtragickejšej udalosti ich života.

13.11.2014 12:35
Andy Hryc Foto:
Andy Hryc v relácii Spoveď.
debata

Herec Andy Hryc je po Dušanovi Cinkotovi druhým v poradí, kto sa rozhodol pre otvorenú spoveď pred televíznymi kamerami.

Hryc si v úvode Spovede zaspomínal na osudový okamih, kedy stretol svoju manželku Veroniku. „Prvý raz som ju uvidel v lietadle do Košíc, ale okamžite po prílete mi zmizla. Našiel som ju na autobusovej stanici a prehovoril, aby neodcestovala. Vzal som ju do divadla a odvtedy sme spolu. Už 38 rokov,“ opísal herec.

O jeho manželke sa pred kamerami rozhovorila aj herecká kolegyňa Zdena Studenková. „Také šťastie na ženu, ako má Andy, to má málokto. Veronika je naozaj boží človek, je krehká, nežná láskavá a iba žena s takou povahou, akú má ona, môže vydržať s Andym. Iná žena by ho už dávno sekla poza uši,“ povedala.

Zdena Studenková v relácii Spoveď. Foto: TV JOJ
Zdena Studenková Zdena Studenková v relácii Spoveď.

Na život s otcom, hercom, si zaspomínala aj dcéra Wanda. „Otca som si počas detstva veľmi neužila, nakoľko bol veľmi vyťažený herec. Keď som sa ráno zobudila, on už bol v práci a večer, keďže sme s bratom museli byť o pol ôsmej v posteli, sme sa s ním nestretli. Predstavenie v divadle sa končilo okolo desiatej, takže on prišiel domov až okolo jedenástej,“ opísala Wanda a zároveň dodala: „Určite však nemôžem povedať, že by sa otec nestaral o rodinu. Dokonca sa počas môjho dospievania stal mojím najväčším dôverníkom, riešila som s ním všetko, môj osobný život, aj pracovný, nemala som pred ním nikdy žiadne bariéry.“

Spoločne prekonali aj náročnú chorobu syna Huga, keď mu diagnostikovali rakovinu semenníkov a on nastúpil na chemoterapiu. „Naozaj, tí lekári spravili zázrak. Za dva a pol mesiaca tú rakovinu z neho vyhnali, vyliečili ho,“ spomínal Hryc.

Najhoršia správa však rodinu známeho herca iba čakala. „Dva dni na to, ako mu lekári povedali, že je zdravý, tak sa to stalo,“ začal herec hovoriť o smrti milovaného syna. „Stalo sa to v noci zo soboty na nedeľu. Ja som bol pracovne v Prahe. Ráno a šiestej som odchádzal z bytu. Zrazu sa rozsvietil displej a videl som, že mi volá bratislavský policajný riaditeľ. Hneď som vedel, že je zle,“ povedal herec so slzami v očiach. Tragickú správu však ešte musel oznámiť manželke. „Musel som urobiť tú najstrašnejšiu vec na svete, oznámiť mame, že sa jej zabil syn.“

Reláciu Spoveď si môžete pozrieť 13.11. o 21:40 na TV JOJ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #manželka #spoveď #Andy Hryc #Wanda

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...