Absolútnym víťazom ankety TýTý je Karel Gott

České televízne ceny sú rozdané, do Dvorany slávy vstúpila herečka Iva Janžurová.

12.04.2015 07:18
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto:
Český spevák Karel Gott.
debata

Absolútnym víťazom ankety osobností televíznej obrazovky TýTý sa stal spevák Karel Gott, ktorý dostal najväčší počet hlasov a takisto vyhral aj kategóriu Spevák roka. Reláciou roka je talkshow Všechnopárty, ktorej moderátor Karel Šíp opäť obhájil cenu pre najlepšieho zabávača. Najpopulárnejším seriálom sa tento rok stala Prvá republika, ktorú vysielala Česká televízia.

Do Dvorany slávy vstúpila herečka Iva Janžurová. Ocenené osobnosti si prevzali ceny, teda pozlátené zrkadlá, počas galavečera vo vinohradskom divadle. Víťazi tohtoročných cien sa v mnohých kategóriách zhodovali s minuloročnými.

Gott bol najvyššou cenou zaskočený. Povedal, že je to preňho veľmi zaväzujúce a nemôže zlenivieť. „Keby som robil menej a dostal túto cenu, tak plným právom použijem vetu, ktorú ste si obľúbili: Tak toto som naozaj nečakal. Pretože už Gotta nikdy nechcem robiť, tak vám normálnym hlasom poďakujem,“ reagoval.

Osobnosťou televízneho spravodajstva sa stal moderátor Karel Voříšek, ktorý predvlani odišiel z Novy do konkurenčnej Primy a moderuje jej večerné správy. Pri prevzatí svojho ďalšieho zrkadielka z dielne Kurta Gebauera konštatoval, že keby na Prime nebol, nemohol by si pre ocenenie prísť. Naznačil tak, že na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, sa Nova tento rok súťaže nezúčastnila. Televízie Nova ohlásila, že uvažuje o vzniku novej ankety.

Medzi športovými moderátormi dostal štvrtýkrát najviac hlasov Vojtěch Bernatský z Českej televízie. Rovnako ako vlani ľudia ocenili v kategórii publicistika reportéra Jozefa Klímu, ktorý na Prime pripravuje autorský týždenník Očami Jozefa Klímu.

Najpopulárnejším hercom je tak ako vlani Ivan Trojan, za ktorého prevzala cenu jeho kolegyňa z dejvického divadla Simona Babčáková. Trojan sa nemohol večera zúčastniť kvôli premiére v divadle, ktorú režíruje. Najobľúbenejšou herečkou sa stala Simona Stašová, za ktorú prevzal cenu Marek Eben a speváčkou roka sa stala Lucie Vondráčková, ktorá je momentálne v v Kanade.

V 24. ročníku ankety týždenníka Televízia a TV Maxu hlasovali diváci prostredníctvom kupónov, webu a textových správ v celkom desiatich kategóriách, pričom v každej bola nominovaná pätica najpopulárnejších televíznych osobností či relácií.

Tento rok však sprevádzali problémy. Bez Novy súťažila z desiatok staníc, ktoré v Česku vysielajú, prakticky len Česká televízia a Prima. TV Barrandov mala jedinú nomináciu. Popri neúčasti Novy zaujali tiež snahy internetovej televízie Stream.cz presadiť do súťaže vlastnej relácie vrátane populárnej Kancelárie Blaník. Účasť internetových relácií podľa organizátorov súťaže pravidlá nedovoľujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #TýTý #Iva Janžurová

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...