Kráska z väzenského seriálu: Mali by sme prestať iných nálepkovať

Vďaka seriálu Orange is the new black sa z herečky Dasche Polanco stala populárna osobnosť. No nielen to. Vo svojej prezentácii na verejnosti prevzala na plecia aj rolu ženy - vzoru pre mnohé ďalšie.

16.06.2015 00:00
debata
Herečka Dascha Polanco bola neprehliadnuteľná v... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Dascha Polanco Herečka Dascha Polanco bola neprehliadnuteľná v bielom kostýme.

V rozhovoroch sa snaží byť úprimná, formuluje múdre myšlienky a nebojí sa spochybňovať zaužívané pravdy či obhajovať veci, ktoré často rozdeľujú verejnosť. Naposledy sa takto rozhovorila o ženstve. Dôvodom totiž bolo, že nedávna premena bývalého olympionika Bruca Jennera na žena menom Caitlyn Jenner rozdelila americký národ, ale aj intelektuálnu elitu na dve skupiny.

Jedna 65-ročného ex-športovca chváli za odvahu, s akou nasledoval svoju vnútornú túžbu, druhá tvrdí, že niekto ako Caitlyn Jenner nikdy nemôže naplno prežiť ženstvo. „Hlavným problémom sú nálepky, cez aké sa pokúšame už roky definovať ženstvo,“ vyjadrila sa v rozhovore Styleite.com Polanco.

Herečky Natasha Lyonne (vľavo) a Taylor...
Herečka Kate Mulgrew na premiére tretej série...
+9Herečky Vicky Jeudy (vľavo) a Ruby Rose.

„Nálepkovanie je v dnešných časoch hlavným problémom spoločnosti. Robíme to všetci, či už sa týka pohlavia, etnicity, sexuálnej orientácie alebo sociálno-ekonomického postavenia,“ vyjadrila sa rodáčka z Dominikánskej republiky. „Namiesto toho by sme radšej mali prijať našu odlišnosť. Zmieriť sa s ňou a pochopiť ju, nesnažiť sa jej dávať za každú cenu nálepky a mená,“ pokračovala Polanco, ktorá dodala, že sama občas zvažuje, či je už ženou. „Myslím si, že stále do skutočnej ženy len dozrievam,“ dodala 31-ročná seriálová hviezda, ktorá sa stala pre mnoho žien vzorom nielen psychickým, ale aj fyzickým. Jej kypré tvary dokáže prezentovať s gráciou a eleganciou a byť pri tom veľmi sexi. Konieckoncov potvrdila to pred pár dňami opäť.

Minulý týždeň mala v New Yorku premiéru tretia séria šou Orange is the new black a zároveň bolo potvrdené, že pribudne aj štvrtá séria. Projekt z prostredia ženskej väznice si získal veľkú popularitu a na prevažne ženskom hereckom osadenstve otvoril množstvo problémov a stereotypov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spoločnosť #nálepky #Orange is the new black #Dascha Polanco #ženstvo

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...