Chodúr získal v Česku Slávika ako Objav roka: Bol to krásny darček

Spevácka súťaž Česko Slovenská Superstar sa ešte neskončila, ale jeden z jej finalistov, Ostravčan Martin Chodúr, už má doma cennú trofej. V ankete Český slávik získal cenu v kategórii Objav roka.

29.11.2009 09:51
Horská chata a Martin Chodúr Foto:
Dva objavy roka pokope. Slovenská skupina Horská chata, ktorá získala Slávika ako Objav roka, pózuje s českým spevákom a finalistom Superstar Martinom Chodúrom, ktorý zabodoval v rovnakej kategórii v Česku.
debata

„Bol to pre mňa taký narodeninový darček. Som veľmi šťastný a prekvapený a vôbec som to nečakal,“ uviedol pre Pravda.sk Chodúr, ktorý sa na udeľovaní cien v Štátnej opere v Prahe nemohol zúčastniť osobne. Vystupoval totiž s kolegami na slovenských cenách Slávik. „Škoda je najmä to, že som nemohol poďakovať fanúšikom, ktorí mi poslali hlasy. Ale asi produkcia mala dôvod, že sme museli byť v Bratislave,“ skonštatoval mladý talent.

Prečo sa vlastne ocitol v speváckej ankete, keď ešte nemá na konte vlastný album, Chodúr nevie. „Vôbec nepoznám pravidlá v českej ankete. Aj preto ma to celé veľmi prekvapilo. Ale teším sa, je to krásny pocit,“ vysvetlil a dodal, že o rok, keď už by sa mohol v ankete objaviť ako „regulérny“ umelec s vlastným albumom, by rád zabodoval znovu. „Ak by sa to podarilo, bolo by to úplne najlepšie,“ skonštatoval Chodúr, ktorého v nedeľu večer čaká ďalšie finálové kolo v Superstar. Zaspieva dve skladby. Trému však nemá. „Teším sa na každú príležitosť, keď si môžem zaspievať. Mám spev naozaj veľmi rád. Určite si to užijem aj v nedeľu večer,“ doplnil pre Pravda.sk.

Čítajte o cenách Slávik 2009 na Slovensku

V ankete českej populárnej hudby Český slávik až na prekvapenie v podobe Martina Chodúra prebehla súťaž bez prekvapení, podobne ako tá slovenská. Na najvyšších priečkach sa tak ako pred rokom ocitli Lucie Bílá, Karel Gott a Kabát. U západných susedov zabodoval ešte jeden umelec, spojený v týchto mesiacoch najmä s Česko Slovenskou Superstar. medzi ženskými interpretkami sa Skokanom roka stala Marta Jandová, speváčka a porotkyňa speváckej šou.

debata chyba

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...