Csongor Kassai: Ako sa cíti s hadom na krku?

Štyridsaťtriročný herec si váži, že sa môže počas nakrúcacích dní dostať do bezprostrednej blízkosti k nebezpečným zvieratám.

20.12.2015 00:00
Csongor Kassai Foto: ,
Herec Csongor Kassai.
debata

Slovenský herec maďarského pôvodu Csongor Kassai sa z nakrúcania nového seriálu TV JOJ s názvom ZOO veľmi teší. "Mám z celého natáčania veľmi pozitívny pocit, panuje medzi nami dobrá atmosféra a všeličo sme už pozažívali,“ povedal.

Známy herec v novom seriáli stvárni ošetrovateľa zvierat Oka. "Moja postava sa volá Oko a som ošetrovateľ zvierat. Tvorím takú dvojicu s Paľom Šimunom, on sa volá Ičo a je odo mňa mladší, ja som ten starší a kvázi múdrejší alebo skôr premúdrelý. Stále ho na niečo nabádam alebo si ho doberám a poučujem ho. Je v tom aj kus ezoteriky a veštenia, no myslím si, že ten Oko sa na takého odborníka skôr hrá, než by ním naozaj bol,“ poznamenal 43-ročný rodák z Kráľovského Chlmca.

So zvieratami sa Kassai stretol na javisku či pred kamerou už niekoľkokrát. "Už nie som najmladší, takže so zvieratami už v rámci svojej hereckej kariéry nejaké skúsenosti mám. Hrať so zvieratami je vždy veľmi zaujímavé, ale aj náročné. Všeobecne sa traduje, že s deťmi a zvieratami je najnáročnejšia práca, lebo od nich nemôžete vyžadovať, aby boli šesť hodín sústredení, tak isto ako deti, aj zvieratá sú unavené, hladné a tak ďalej. Herci sú naopak platení za to, že nie sú hladní, nechcú nič iné len pracovať a vydržia takmer všetko,“ zasmial sa sympatický herec. "Napriek tomu som si hovoril, že si to chcem znova zažiť, dostať sa do kontaktu so zvieratami je fascinujúce,“ do­dal.

Počas nakrúcania ZOO sa podľa vlastných slov stihol už zoznámiť napríklad s hadom. "Mať takého hada na krku, to je niečo úžasné. Ako obyčajného návštevníka by ma nik k nemu za to sklo do terária nepustil a nás naopak platia za to, že sa s tými zvieratami hráme. Pred niekoľkými dňami som toho hada aj zohrieval, bol ovinutý okolo takého konára a vyzeral taký schúlený, akoby mu bola zima, tak som naňho prikladal ruku, nech sa zohreje. Chovatelia nám hovorili, že hady veľmi radi visia na ľudskom krku, lebo ľudské telo je teplé a oni sa tak vyhrievajú. Ľudia si myslia, že keď si dajú hada na krk, tak ich uškrtí, ale myslím, že had nie je hlúpy, on cez to svoje telo zistí, akú hrúbku má váš krk a načo by škrtil niečo, čo je teplé a zohrieva ho to. Navyše je to oveľa väčšie a hrubšie, než by dokázal prehltnúť, takže by to bola len zbytočne vynaložená energia,“ zamyslel sa Kassai. "A čo ma prekvapilo, zistil som, že hady funia. Keď som ho mal blízko tváre a on sa tak so mnou zoznamoval, tak to bolo normálne počuť. To ma strašne zaujalo, to som fakt nevedel, že hady funia,“ zasmial sa.

Hadov sa teda nebojí, no voči predátorom má podľa vlastných slov stále veľký rešpekt. "Veľké mačky sú nevyspytateľné. Keď sme boli v Kostolnej pri Bratislave, kde je tá tigria farma a sú tam aj levy, tak sme sa k nim mohli dostať celkom blízko. Človeku to príde na jednej strane také obyčajné, keď im hladká tú srsť, no keď si zrazu uvedomíte, že to, čo máte pod rukou, je lev, tak to je naozaj zvláštny pocit,“ poznamenal herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #Csongor Kassai

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...