Mirka Partlová a paneláková Angie: Vieto, v čom sa podobajú?

Herečka Miroslava Partlová má len dvadsaťštyri rokov, účinkovala však už v niekoľkých úspešných muzikáloch. V pätnástich zaujala postavou Ofélie v muzikáli Hamlet na Novej scéne. Televízni diváci ju však poznajú najmä ako Angie z televízneho seriálu Panelák.

08.01.2010 06:00
Mirka Partlová Foto:
Herečka Mirka Partlová.
debata

Vstup do šoubiznisu bol pre Miroslavu Partlovú normálny a prirodzený. „Určite som odvtedy dospela,“ myslí si herečka. „Na skúškach vám netolerujú výkyvy nálad. Možno som skôr zmenila rebríček hodnôt, uvažujem reálnejšie a nesnívam tak naivne. Samozrejme, je to individuálne,“ hodnotí dnes s odstupom času.

Zuzana z Fontány
Partlovú poznajú ľudia predovšetkým ako muzikálovú herečku. Stvárnila postavu Anny v muzikáli Klietka bláznov, Crissy vo Vlasoch (Hair), vystúpila ako Tereza v Rebeloch, Minnie Fayová v Hello, Dolly, Anička v muzikáli Na skle maľované a v Hriešnom tanci si zahrala Baby. Na doskách Novej scény sa predstavila v kultovom muzikáli Neberte nám princeznú a v tom istom divadle si zahrala aj vo West Side Story. Onedlho nato sa predstavila v hlavnej úlohe vo Fontáne pre Zuzanu. Vystúpila tam po boku speváka Mateja Koreňa.

„Bola to veľmi príjemná spolupráca. Najprv som mal trochu strach. Bál som sa, že rozdiel medzi jej profesionalitou a mojím počiatočným amaterizmom bude príliš badateľný. Potom som to však prekonal a myslím, že sme boli relatívne vyrovnaná herecká dvojica,“ myslí si Matej Koreň. Usmievavá kolegyňa mu bola počas skúšania dobrou oporou.

„Mirka je profesionálka. Situácie, pri ktorých som mal na mále a psychicky som ich takmer nezvládol, ona zvládala s prehľadom,“ hovorí spevák. „Z ľudskej stránky by som u nej vyzdvihol jej zásadovosť.“ To, že by s ňou naspieval nejaké dueto, nepovažuje za nemožné. „Prečo nie? Aj keď mám pocit, že žánrovo je niekde inde ako ja,“ dodáva.

Príjemná barmanka
Herečkin úspech nespočíva len v divadelných úlohách, ale žiari aj pred kamerou. Scenárista Andy Kraus jej dal šancu zahrať si barmanku Angie v televíznom seriáli Panelák, ktorý otvára svoje dvere divákom každý deň. „Všetko je časovo náročné, ak v tom nemáte poriadok. Je to náročnejšie, ak do toho celého ešte skúšate v divadle nový muzikál. Je to však obdobie, ktoré trvá maximálne tri mesiace,“ hovorí Partlová o nakrúcaní seriálu.

„Angie je milá postava. Hrá sa mi výborne, lebo sme v určitých veciach podobné. Máme rady ľudí a rady sa smejeme.“ V seriáli sa jej podarilo účinkovať aj so svetovou speváckou hviezdou Anastaciou. „Keď sa otvorili dvere, prišlo jedno malé, úžasné tornádo. Stretla som sa s profesionálkou,“ dodáva Partlová, ktorá si túto chvíľu veľmi cení. Mladá herečka si vyskúšala aj prácu pred filmovou kamerou. Objavila sa v krátkometrážnom filme Juraja Krásnohorského X = X + 1.

Herečka Mirka Partlová bude v auguste skúšať...
"Bruško je celkom výhoda. Keď si sadnete, aj si...
+8Matej Koreň a Mirka Partlová vytvorili dvojicu...
debata chyba

+ Vyvážená strava a hydratácia sú základmi šťastného života.
Budovanie profesijných vzťahov vás posunie vpred,...

+ Predchádzajte ťažkostiam, nenechajte aby ste neskôr museli plakať.
Ak niečo chcete dosiahnuť, musíte sa začať aj...