Herec Budař v nových vodách: Chystá sa režírovať rozprávku

Český herec a hudobník Jan Budař pripravuje rozprávku Princ Mamánek.

01.03.2016 19:12
Jan Budař Foto: ,
Herec Jan Budař.
debata

Novinka bude režisérskym debutom 38-ročného rodáka z mesta Frýdlant, ktorý sa v nej predstaví ako princ Ludvík Otomor Karel XII.. Ten bude závislý od matky v podaní Libuše Šafránkovej.

Princ nikdy neopustil kráľovstvo a jeho jediným cieľom je dostať sa na trón. Jeho otec ho však vyšle do sveta, aby sa z neho stal muž. Jeho pomocníkom bude rytier Leonard Hudroval z Dětenic, ktorého stvárni Ondřej Vetchý.

Dramaturgiu filmu konzultoval Budař, ktorý sa postaral aj o scenár, so Zdeňkom Svěrákom. „Počas mojej pestrej hereckej kariéry som mal možnosť učiť sa od mnohých skvelých tvorcov a obkukávať rôzne štýly nakrúcania. Pochopil som, že ako režisér – debutant musím tento film dôkladne premyslieť, pripraviť do najmenších detailov a obklopiť sa tými najlepšími možnými spolupracovníkmi,“ uviedol Budař, ktorý vraj plánuje na koniec rozprávky zaradiť najdlhší bozk v histórii kinematografie.

Snímku, v ktorej sa objavia aj Josef Abrhám alebo Veronika Kubařová, budú nakrúcať v obci Dětenice. Rozprávka by sa mala dostať do kín na budúci rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #réžia #rozprávka #skúsenosť #Jan Budař

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...