Viem si hrozne vyjsť v ústrety, vtipkuje 'dvojník' Ondřej Sokol

Český herec a režisér Ondřej Sokol si napriek náročnej ústrednej dvojúlohe skutočne vychutnal nakrúcanie filmu Dvojníci.

14.03.2016 16:03
Ondřej Sokol Foto: ,
Český herec Ondřej Sokol počas tlačovej besedy k filmu Dvojníci.
debata

Sám sebe bol totiž podľa vlastných slov skvelým hereckým partnerom. „Herecky je veľmi príjemné robiť sám sebe partnera, pretože si viem hrozne vyjsť v ústrety,“ poznamenal.

Technicky bola však práca na novej komédii podľa neho veľmi náročná. „Točili sme aj veľmi dlhé zábery, v ktorých som sa musel pohybovať po priestore a musel som viesť sám so sebou dlhé dialógy. Mali sme takú kameru na motore, ktorý stále popisoval ten istý pohyb, takže som sa musel stále prechádzať a pozerať sa na rôzne miesta, v ktorých sa mal vyskytovať ten môj dvojník. Kúzelné však bolo, že sa jednotlivé zábery dali už rovno na pľace spojiť a hneď sme videli výsledok. Bolo úžasné, ako to vyzeralo presvedčivo, skutočne ste mali pocit, že tam stoja zrazu dvaja ľudia, to bolo veľmi fascinujúce,“ poznamenal Sokol, v ktorom nová komédia vyvoláva dojem čistoty a jednoduchosti.

„Je to skutočne napísané veľmi jasne a jednoducho. Jeden z dvojníkov je utlačený stredoškolský profesor, ktorý žije doma pod papučou a nevie si sám kúpiť skoro ani rožok a druhý je zasa jeho protipól, pomerne razantný hajzel, ktorý kradne rôzne veci a dokáže sa o seba veľmi dobre postarať, akurát že sa dostal do hrozného maléru s jedným miestnym gangstrom, takže využije, že objavil svojho dvojníka a vymení si s ním na chvíľu život,“ priblížil ústrednú dejovú líniu snímky.

Režisér Jiří Chlumský vraj počas nakrúcania ocenil okrem hereckých i Sokolove režisérske schopnosti. Sokol sa však na vzniku snímky podľa vlastných slov režisérsky nepodieľal. „Keď hrám, nechávam zvyčajne režiséra zamknutého doma. Možno iní režiséri vedia oceniť, že dokážem pochopiť, aké to majú na pľaci ťažké a o to viac sa im snažím v určitých chvíľach vyjsť v ústrety, prípadne niektoré veci chápem rýchlejšie ako herci, ktorí s režírovaním nemajú skúsenosť. Určite sa však do práce režiséra nemiešam. Jirka zároveň presne vedel, čo chce a presne nás viedol a z toho som bol naozaj nadšený,“ uviedol 44-ročný rodák zo Šumperku.

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #námaha #dvojníci #Ondřej Sokol

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...