De Niro prekvapuje: Najprv film o očkovaní podporil, teraz sa bojí

Americký herec Robert de Niro uviedol, že kontroverzný dokument o očkovaní s názvom Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe (2016), nebude súčasťou programu amerického filmového festivalu Tribeca.

28.03.2016 13:28
Robert De Niro Foto: ,
Herec Robert De Niro.
debata

Sedemdesiatdvaročný spoluzakladateľ podujatia to potvrdil vo vyhlásení pre týždenník The Hollywood Reporter. Premietanie filmu, ktorý vznikol pod režisérskou taktovkou Andrewa Wakefielda, pritom ešte v piatok obhajoval.

Ako sám uviedol, snímku osobne nepodporil, chcel len rozvíriť diskusiu o spojitosti vakcinácie a autizmu. Rodák z New Yorku totiž spoločne s manželkou Grace Hightower vychováva 18-ročného syna Elliota, ktorý trpí touto duševnou poruchou.

„Mojím zámerom bolo poskytnúť príležitosť na konverzáciu ohľadom tejto záležitosti, ktorá je hlboko osobná pre mňa a moju rodinu,“ povedal vo vyhlásení. Ako však ďalej komentoval, po komunikácii s festivalovým tímom a ľuďmi z vedeckej komunity sa dopracovali k záveru, že snímka neprehĺbi diskusiu, v akú by dúfali.

„Festival sa nesnaží, aby sa zabránilo či vyhýbalo polemike,“ povedal a dodal, že organizátori majú z istých skutočností vo filme obavy. Práve z tohto dôvodu sa ho podľa slov herca rozhodli odstrániť z programu.

Snímka čelila vlne kritiky najmä pre údajné odsudzovanie očkovania. Spomínaný režisér, ktorý v minulosti pôsobil ako gastroenterológ, vypracoval v roku 1998 výskum, v ktorom tvrdil, že vakcína s očkovacou látkou MMR má spojitosť s autizmom.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #zákaz #Robert De Niro #podpora #očkovanie #Tribeca

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...