Čaká ho životná rola? Banderas stvárni Versaceho, bude to vraj fikcia

Španielsky herec Antonio Banderas bude v novom filme hrať taliansku módnu ikonu Gianniho Versaceho.

19.07.2016 13:47
Herec Antonio Banderas a jeho priateľka Nicole... Foto: ,
Herec Antonio Banderas a jeho aktuálna partnerka Nicole Kimpel.
debata

Informoval o tom španielsky denník El País s odvolaním sa na režiséra pripravovanej snímky Billa Augusta. Natáčanie sa začne v decembri v Miláne a točiť sa bude tiež v Miami, kde talianskeho módneho návrhára v roku 1997 zavraždili.

Dánsky režisér August informáciu o Banderasovom účinkovaní vo svojom novom filme potvrdil, ďalšie podrobnosti už ale neuviedol. Talianska firma Versace, ktorú po smrti svojho brata prevzala Donatella Versace, odmietla správu komentovať. Film má byť podľa nej považovaný za fikciu.

Banderas, ktorému cestu do Hollywoodu otvorili v 80-tych rokoch filmy excentrického režiséra Pedra Almodóvara, má pre rolu módneho návrhára podľa denníka EL País všetky predpoklady. Vlani v septembri začal študovať dizajn na prestížnej umeleckej škole Central Saint Martins a tento rok v máji dokonca predstavil vlastnú kolekciu pánskej módy.

Už pred rokmi Banderas tiež prezentoval vlastný rad parfémov a jeho meno nesie aj červené a ružové víno (Anta Banderas), ktoré pestuje vo svojej vinici v severnom Španielsku a s ktorým získal niekoľko cien. Tých filmových má veľa, aj keď najprestížnejšia, Oscar, mu v zbierke chýba. Avšak trikrát bol napríklad nominovaný na Zlatý glóbus, okrem iného za svojho legendárneho Zorra pomstiteľa.

Rodák z chudobnej Kalábrie Gianni Versace založil rovnomennú firmu v roku 1978. Zo spoločnosti s hlavou medúzy v logu sa stalo impérium luxusnej módy, ktoré začalo obliekať hudobné hviezdy (napríklad Eltona Johna, Michaela Jacksona, Bruce Springsteena či Madonnu), ale aj princezné (mimo iné lady Dianu). Versace, ktorý sa netajil svojou homosexualitou, bol zastrelený sériovým vrahom, ktorého motív zostal neobjasnený.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #rola #biografia #Antonio Banderas #Gianni Versace

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...