Legendárna hlásateľka Saskia Burešová má sedemdesiat! A takto vyzerá

Na obrazovke sa prvý raz objavila koncom šesťdesiatych rokov. A divákom sa prihovára dodnes.

30.07.2016 12:00
debata

Jedna z najznámejších československých hlásateliek vyzerá desaťročia takmer nemenne. Pri pohľade na čerstvú sedemdesiatničku Saskiu Burešovú len neveriacky pokrútite hlavou. Naozaj má toľko rokov? 29. júla oslávila významné životné jubileum.

Takto vyzerá Saskia Burešová dnes - na... Foto: Profimedia
saskia Burešová Takto vyzerá Saskia Burešová dnes - na fotografii z mája 2016.
Na televízne obrazovky sa rodáčka z Tornale dostala už v roku 1967, ako mladučká, 21-ročná študentka. Na obrazovke ju možno vidieť dodnes, v Českej televízii roky uvádza program Kalendárium. Pritom skôr než po kariére moderátorky „poškuľovala“ do dráhe herečky. Keď však v šesťdesiatych rokoch prišla na konkurz do filmu Babička, neuspela. Ale nepovšimnutá nezostala. Výrazne pekné dievča okamžite padlo do oka režisérom a dostalo sa na televízne obrazovky. Ako moderátorka uspela.
V televízii stretla Saskia Burešová aj svojho osudového muža, režiséra Petra Obdržálka, s ktorým sú manželmi vyše štyridsať rokov. Z ich manželstva pochádza jediné dieťa, syn Petr.

Okrem spomínaného Kalendária moderovala v Českej televízii programy ako To byl náš hit či Nikto není dokonalý. Pre väčšinu divákov však navždy zostane zapísaná práve ako jedna z najsympatic­kejších hlásateliek s naozaj podmanivým hlasom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #Saskia Burešová

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...