Oscarová kráska priznáva: Stále hrám s mužmi, pre ženy je scén málo

Alicia Vikander, tohtoročná víťazka Oscara v kategórii najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe, je mimoriadne krásna a talentovaná dáma. Aj ona si však ťažká na to, aká je situácia vo filmovom priemysle v súvislosti s rolami pre ženy.

30.09.2016 09:00
debata
Herečka Alicia Vikander na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Powers Imagery
Alicia Vikander Herečka Alicia Vikander na archívnom zábere.

V rozhovore pre magazín Porter prezradila, že vo svojej kariére zažila naozaj málo scén, kde by s ňou hrali ženy. „Môžem ich spočítať na prstoch rúk,“ uviedla Vikander. Uvedomila si to vraj, keď dostala takú možnosť vo filme Tulip Fever a pred kamerou sa stretla s talentovanou Holiday Graingerovou.

„Na konci som si povedala, bože, to bola zábava. A potom sme si obe sadli a zhovárali sa o tom. Niečo bolo inak. Čo to bolo. A uvedomila som si, že som dovtedy nemala v scenári žiadnu bežnú scénu aspoň na dve strany, kde by so mnou hrala iná žena a kde by sme hrali len jedna s druhou,“ prezradila oscarová hviezda. Aj pozlátenú sošku získala za rolu, v ktorej sekundovala mužovi – hercovi Eddiemu Redmayneovi.

S ďalším mužským partnerom spolupracovala Vikander na novinke The Light between oceans. A nie s hocijakým. Jej hereckým partnerom bol totiž kolega a tiež životný partner Michael Fassbender. „Pracuje nesmierne tvrdo. A celý čas mi hovoril, aby som mu dala nejaký nápad, niečo nové, chcel hrať iným spôsobom. A pri ňom to bolo naozaj skvelé. Pretože presne o to isté som sa snažila aj ja. Motivovať jeden druhého a prichádzať s novými nápadmi,“ vyznala sa herečka, ktorá sa narodila vo Švédsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #žena #spolupráca #Alicia Vikander #Michael Fassbender

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...