Seriálový doktor Ján Kroner našiel pokoj pri golfe

Už roky patrí Ján Kroner medzi najobsadzovanejších hercov na Slovensku. Sedia mu úlohy vážne aj komediálne. Nemožno sa tomu čudovať, herectvo dostal do vienka. Patrí totiž do známeho hereckého klanu Kronerovcov.

26.02.2010 08:41
Ján Kroner Foto: ,
Herec Ján Kroner drží na rukách jedného z bielych tigrov. Stal sa jeho krstným otcom.
debata

Ján Kroner pochádza z jednej z najznámejších hereckých rodín na Slovensku. Tvrdí však, že rodina ho k profesii herca neviedla. „Na herectvo som sa dal, lebo sa mi to páčilo. Asi to mám v génoch,“ hovorí Kroner. Filmový kumšt zdedil aj jeho syn Jakub, ktorý nakrútil snímku Bratislavafilm.

Film, v ktorom si zahrala Zuzana Fialová, Robert Roth, Ján Kroner či samotný režisér Jakub, sprevádzala do kín netradičná reklama so sloganom Keď neprídete, naseriete nás. „Jeho film sa mi veľmi páčil. Reklama k filmu bola urobená asi dobre, pretože film videlo asi 57-tisíc ľudí. Bola to záležitosť reklamnej agentúry, ktorú si vážim, lebo sa ponúkli režisérovi, že mu urobia reklamu. Ocenil som, že pomohli mladému človeku, ktorý nemal peniaze na to, aby si takú reklamu zaplatil,“ myslí si Kroner. Syn Jakub momentálne študuje réžiu animovaného filmu na Vysokej škole múzických umení.

Doktor zo záhrady
Stvárnil mnoho postáv v televíznych filmoch, teraz sa objavuje na televíznych obrazovkách v seriáloch. Objavil sa v krimiseriáli Mesto tieňov či v seriáli Zborovňa, hrá v Profesionáloch a v Ordinácii v ružovej záhrade. Ako doktor Andrej Sýkora v Ordinácii musel absolvovať aj krátky kurz, aby sa zoznámil s profesiou svojej postavy.

„Bol som na kurze, kde som sa naučil základné veci, ako napríklad meranie tlaku. Pri zložitých situáciách máme odborných poradcov, ktorí sú prítomní pri nakrúcaní a radia nám,“ hovorí päťdesiattriročný herec. Pred tromi rokmi prišiel do kín film Polčas rozpadu, kde si zahral majiteľa prosperujúcej firmy Viktora.

Ten sa zapletie do vzťahu s mladou študentkou fotografie Miou, ktorú si zahrala Táňa Pauhofová. Slovenskí diváci si už podľa neho zvykli na konzumnú kultúru. „Inú šancu ani nemajú,“ hovorí a dodáva, že o rôznorodosť by sa mala starať Slovenská televízia. „Mala by vypĺňať priestor a robiť umelecky hodnotné veci. Napríklad rôzne dramatizácie alebo dobré dokumentárne filmy, a nie sa ustavične vyhovárať.“

Učaroval mu golf
Keď nestojí pred kamerou, časť svojho voľna trávi odpaľovaním loptičiek na golfovom ihrisku. Dlhé roky odolával tomuto športu, až ho nakoniec presvedčili kamaráti. „Kúpili mi výstroj, dali mi do ruky palicu, zobrali ma na ihrisko. A tam prechádzajúc sa ihriskom som pochopil, v čom je to príjemné a potom som tomu už prepadol,“ rozpráva Kroner.

„Na golfe je dobré to, že keď sa už naň namotáte, tak si čas jednoducho nájdete. To je jedna z vecí, prečo je príjemné hrať golf. Zariadite si život tak, aby ste raz za týždeň alebo dva vypli na niekoľko hodín strávených na ihrisku,“ dodáva.

Jan Kroner a Oľga Belešová si spolu zahrali v...
Herec Ján Kroner drží na rukách jedného z...
+6Manželia Janko Kroner a Lenka Košická-Kronerová...
debata chyba

+ Nezabúdajte aká je vaša pokožka citlivá, podľa toho sa správajte.
Čím neskôr sa do svojej práce pustíte tým...

+ Neseďte doma pri monitore, dosť času pri ňom predsa trávite v škole.
Premýšľajte o dlhodobej kariére, finančný...