Power Rangers v Rusku zakázali deťom. Dôvod je postava LGBT!

Scéna, v ktorej jedna z hlavných postáv priznáva neistotu ohľadom svojej sexuálnej orientácie, zapríčinila, že na nový americký film Power Rangers môžu ísť do kina v Rusku len ľudia starší ako 18 rokov.

26.03.2017 12:37
Herečka Becky G. predviedla nohy v poriadnom... Foto: ,
Herečka Becky G. stvárňuje vo filme Power Rangers žltú rangerku.
debata (5)

Ultrakonzervatívny poslanec Vitalij Milonov snímku prirovnal k fašistickej ideológii, napísal server denníka The Guardian. Po Kráske a zvierati je to za marec v Rusku už druhý podobný prípad. O udelení najprísnejšieho obmedzenia informoval ruský distribútor WDSSPR, keď Milonov žiadal úplný zákaz Power Rangers v ruských kinách, rovnako ako na začiatku marca v prípade Krásky a zvieraťa. Remake klasickej rozprávky nakoniec dostalo rating 16+, teda prístupnosť od 16 rokov, kvôli otvorene homosexuálnej vedľajšej postave.

Z ruského pohľadu nebezpečnú sekvenciu v Power Rangers opisuje server WIRED. Postava žltej rangerky, ktorú stvárnila herečka Becky G, v nej naznačuje, že si nie je istá svojou sexuálnou orientáciou. Na otázku inej postavy, či má „problémy s chalanmi“ alebo „problémy s babami“, odpovedá vyhýbavo s tým, že o svojej identite ešte s nikým nehovorila.

Herečka Becky G. predviedla nohy v poriadnom...
Herec Ludi Lin predviedol fotografom aj takýto...
+6Herečka Elizabeth Banks v kreácii Zuhair Murad.

Milonov napriek tomu v rozhovore s Hollywood Reporter vyhlásil, že „ak má byť v našej krajine zakázaná fašistická ideológia, potom by mali byť okamžite zakázaní ľudia ako Dean Israelite“ (režisér novej snímky). K Milonovovi sa pripojil tiež poslanec Alexej Žuravljov, ktorý film označil za „homosexuálnu propagandu“ a kritizoval ministerstvo kultúry za vlažný prístup k veci.

Vitalij Milonov je už známy aj za hranicami Ruska ako militantný ochranca mravnosti a navrhovateľ zákona o zákaze propagácie homosexuality medzi mládežou z roku 2012. V roku 2015 bol vyznamenaný rádom Za službu Vlasti.

V Spojených štátoch dostal film Power Rangers hodnotenie PG-13, čo znamená, že kontrolný orgán MPAA odporúča u detí mladších trinástich rokov dospelý sprievod. Kráska a zviera, ktorú Milonov považuje za „nezodpovednú propagandu hriechu“, potom dostala ešte miernejšie ratingy PG. Nová verzia rozprávky teraz v zámorí kraľuje tržbám z lístkov, zatiaľ čo tržby Power Rangers sa v USA pre prvý víkend odhadujú na 40 miliónov dolárov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #zákaz #kino #Power Rangers

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...