Šéfka Mojsejová to Superstar nenatrela. Divákov nudila

Dlhodobo reklamovaná a mediálne podporovaná relácia Šéfka, v hlavnej úlohe s podnikateľkou Norou Mojsejovou, žiadne rekordy nelámala.

07.03.2011 16:14
Nora Mojsejová Foto:
Podnikateľka Nora Mojsejová ako Šéfka.
debata

Premiérovú časť si pozrelo 523-tisíc divákov. Informoval o tom server Medialne.sk. Reality-šou, ktorá je slovenskou podobou licencovanej relácie Apprentice z USA, vysiela spoločne so slovenskou TV JOJ aj česká TV Prima. u západných susedov dopadla košická podnikateľka, ktorej v relácii asistovala Ivana Christová a Libor Šula v úlohe poradcov, ešte horšie – a to opäť vzhľadom na (u českého diváka neúspešnú) Superstar. Podiel na trhu mala Mojsejová len necelých 15 percent, Česko-Slovenská Superstar 21,55 percenta.

Prvá časť nového jojkárskeho programu, ktorý opäť ponúkol šancu Nore Mojsejovej „ovládnuť“ slovenské obrazovky, nenaplnila očakávania ani u divákov. Reakcie, ktoré sa objavili počas vysielania na sociálnej sieti Facebook či v diskusiách na slovenskom i českom internete, boli skôr rozpačité. „Na jednej strane možno zaujímavý formát s perspektívou, na druhej strane absolútny nedostatok kvalitných osobností, ktoré by boli ochotné ísť do toho a ktoré by diváci aj akceptovali,“ zhodnotil program v debate na Medialne.sk diskutujúci pod nickom Amentma.

„Nore Mojsejovej nejde o žiaden výber kandidáta, ide jej o to, aby si pestovala svoju pseudopopularitu, no a k tomu nepotrebuje ani ona ani súťažiaci viac než slovník ako z tej najhoršej stoky a vzhľad jarmočných hochštaplerov,“ tvrdšie skonštatoval Juanab na českom serveri Ahaonline.cz.

Asistenti Šéfky Nory Mojsejovej - Ivana... Foto: TV JOJ
Ivana Christová a Libor Šula Asistenti Šéfky Nory Mojsejovej - Ivana Christová a Libor Šula.

Pravdou je, že premiéra Šéfky priniesla pomerne nevýraznú vzorku súťažiacich. Niektoré úlohy (adrenalínová časť), ktoré dostali adepti na výhru v prvom kole, pôsobili priam nezmyselne. Inokedy výrečná Mojsejová, pilier relácie, pôsobila v mnohých (najmä s podnikaním a financiami prepojených) mo­mentoch zakrík­nuto. Viac sa presadil jeden z jej poradcov, českou stranou tvorcov dosadený Libor Šula. Druhá poradkyňa, slovenská ex-modelka a Miss Ivana Christová, tiež príliš nezaujala.

Zásadný problém Šéfky by mohol spočívať práve v „neuveriteľnosti“ hlavnej protagonistky. Uveriť, že táto dáma je vychytenou a šikovnou podnikateľkou, ktorá môže radiť iným a ktorú na Slovensku tlačia tvorcovia „do porovnania“ s americkou tvárou rovnakej šou (miliardárom Donaldom Trumpom), bude asi veľmi ťažké aj pre toho najväčšieho podnikateľské­ho laika.

Či sa programu podarí presvedčiť diváka, ukáže čas. Pred sebou má reality-šou ešte niekoľko týždňov vysielania. Zo šestnástky súťažiach je po nedeli o jedného menej. Všetci súperia o hlavnú výhru, ktorou je kontrakt s firmou Nora Fashion, ktorého súčasťou je ročná mzda na sumu 100-tisíc dolárov.

Ivana Christová a Libor Šula - sú v úlohe...
Ivana Christová a Libor Šula - sú v úlohe...
+1Podnikateľka Nora Mojsejová ako Šéfka.
debata chyba

+ Objavte radosť z varenia zdravých a chutných jedál.
Aj maličkosťami dokážete zmeniť naozaj veľa, popremýšľajte...

+ Nekazte si oči a netrávte celý deň pri počítači, ak nemusíte.
Zorganizujte si svoju prácu tak aby ste toho...