Vášáryovej chystali smrť v Ordinácii už pri štarte, divákov teší doteraz

Do seriálu Ordinácia v ružovej záhrade vstupovala herečka Emília Vášáryová s víziou krátkeho trvania. Aj po štyroch rokoch je jeho neoddeliteľnou súčasťou a vďaka seriálovej úlohe má doma ďalšiu sošku OTO.

14.03.2011 05:23
Emília Vášáryová Foto:
Herečka Emília Vášáryová.
debata

„Keď sme začínali pred štyrmi rokmi, dohodla som sa s Janou Kákošovou, že pôjdem do prvých trinástich dielov. Chceli sme rozbehnúť znovu slovenský seriál a navyše tam hrali mnohí moji žiaci. Povedala som si, že tam pôjdem s nimi,“ prezradila pre Pravda.sk herečka.

„Po trinástich dieloch som mala umrieť v kúpeľoch a vidíte, stále tam som,“ skonštatovala so smiechom. „Ale sami určite viete, že už o niekoľko pokusov bolo. Zostala som v kóme, už som mala odísť na druhý svet a znovu za mnou tvorcovia prišli a prehovorili ma, aby som zostala,“ doplnila Vášáryová, ktorá sa v sobotu stala držiteľkou ceny OTO v kategórii dramatická herečka.

V seriáli si však užíva privilegované postavenie. Keď sa potrebuje sústrediť na iné projekty, jej postava dostane pauzu alebo sa objavuje len sporadicky. Na začiatky si Vášáryová spomína s úsmevom. Príbeh vraj vymýšľali s tým, že do neho pretavila vlastné spomienky na svoju matku.

„Chcela som, aby sme boli kultivovaná rodina, veľa čítali, chodili do divadla, ja som mala svoje vnučky trošku učiť a mať krásnu záhradu. To všetko sa mi splnilo a potom som mala umrieť. Ale to už sa nestalo,“ s úsmevom zhodnotila Vášáryová, ktorá sa v minulom roku na obrazovke objavila aj v projekte Kriminálka Staré mesto.

Tento rok ju vraj čakajú dve divadelné premiéry aj filmový projekt v susednom Česku.

Víťazka hereckej kategórie v dramatickom žánri...
Herečka Emília Vášáryová triumfovala v ženskej...
+30Spokojná Lucia Barmošová. Obhájila víťazstvo v...
debata chyba

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...