Danglovej Partičke ani Mojsejovej sa v Česku nedarí

S česko-slovenskými televíznymi projektmi sa v poslednom čase doslova roztrhlo vrece, skutočným úspechom sa však mohli pýšiť len Talentmania a Česko Slovensko má talent.

19.04.2011 13:38
Partička - TV Prima Foto:
Česká verzia Partičky je už po štyroch epizódach jasným prepadákom. Dočasne ju TV Prima z vysielania stiahla.
debata

O poriadne fiasko sa, naopak, postarala reality šou Šéfka a česká verzia slovenského televízneho hitu Partička. Mojsejovú dnes už vysielajú nadránom, Partičku dočasne z obrazovky celkom stiahli. Obavy najprv spôsobovala aj Česko Slovenská SuperStar, ktorej sa nedarilo najmä v Česku. Presne podľa očakávaní sa však začala zdvíhať z podlahy sledovanosti hneď po tom, čo kastingové zostrihy nahradili živé prenosy.

Horšie sa však darí iným spoločným televíznym produktom. Vrásky na čele momentálne naskakujú tvorcom českej verzie Partičky. Po štyroch odvysielaných epizódach ju nejde označiť inak, ako totálny prepadák. Naposledy si ju dokonca naladilo menej ako 10 percent divákov. Prima preto Partičku dočasne stiahla a divákom ponúkla hlasovať, v akom čase by si ju na obrazovkách želali sami.

Svoj podiel na neúspechu šou, ktorú rovnako ako jej slovenský originál vedie Dano Dangl, môže mať aj účinkujúce duo Richard Genzer a Michal Suchánek. Na obrazovkách sa objavujú už takmer denne a aj podľa diskusných fór na stránkach Primy ich už diváci začínajú mať dosť. Dôkazom tohto trendu je aj neúspech ich ďalšej novinky Máš minútu! Tá mala zaplniť prázdny nedeľný slot po Nore Mojsejovej, ktorá sa stala v súťaži česko-slovenských prepadákov absolútnym víťazom.

Posledné epizódy Šéfky na českom trhu neprekročili ani 8-percentnú hranicu sledovanosti. V nedeľnom prime time o ôsmej ju už pritom Prima nevysiela od 20. marca, presunula ju na neskoršiu desiatu hodinu. V najbližšom programe však Šéfku nevidieť ani v tomto čase. Táto mohutne propagovaná šou podľa amerického formátu Donalda Trumpa Apprentice dostane priestor až v nedeľu po polnoci.

Podľa Vojtecha Hrona, riaditeľa produkčnej spoločnosti Maya, ktorá vyrába aj spomínanú Partičku, je problém jednoznačne v hlavnej „hrdinke“ programu. "Došlo k nejakému omylu, pretože Nora Mojsejová je na Slovensku skvelým hovorcom spodiny, ale rozhodne nie je autoritou v biznise, " povedal pre DigiZone.cz.

Šéfkine problémy sa však na hraniciach so Slovenskom nekončia. Aj Jojka už dávnejšie pochopila, že podnikateľka z Pereša nemôže byť konkurenciou talentovej súťaži na Markíze a strategicky ju tak presunula na piatkový neskorší večer. Tam si však zatiaľ aspoň akú-takú sledovanosť udržiava.

I keď tieto neúspechy vyzerajú ako predzvesť konca spolupráce českých a slovenských televízií, obrazovky už dnes bombardujú upútavky na šou Česko Slovensko má talent 2.

debata chyba

+ Nezabúdajte na oddych, momentálne je vo vašom živote kľúčový.
Odloženie úveru by ste mali poriadne zvážiť aj v...

+ Objavovanie nových chutí môže byť cestou k radosti a spokojnosti.
Vaša kreativita a inovatívny prístup budú...