Talentovaná Nvotová oslavuje: Autorka Mečiara a Špiny má 30!

Slovenská herečka Tereza Nvotová je dcérou herečky Anny Šiškovej a režiséra Juraja Nvotu. V pondelok 22. januára oslávila tridsiatku.

23.01.2018 14:15
debata (12)
Tereza Nvotová (vľavo) a jej mama Anka Šišková. a Foto: Profimedia
Tereza Nvotová (vľavo) a jej mama Anka Šišková. a Tereza Nvotová (vľavo) a jej mama Anka Šišková. a

Pre film ju objavil režisér Zdeněk Tyc v roku 2008, keď ju obsadil do hlavnej úlohy Agáty vo filme Malé oslavy. Od svojich 16 rokov žije v Prahe, má staršiu sestru Dorotu Nvotová, ktorá je tiež herečka.

Tereza vyštudovala gymnázium, v roku 2008 natočila dokument Ježiš je normálny! Je študentkou pražskej FAMU, kde získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby. Hrala napríklad v snímke Guličky či Martin a Venuša, v posledných rokoch sa objavuje aj v televíznych seriáloch. Sama o sebe niekoľkokrát povedala, že lepšie a slobodnejšie sa cíti za kamerou.

Vlani zaujala dokumentárnym filmom Mečiar o bývalom slovenskom premiérovi a aj svojim celovečerným hraným filmovým debutom s názvom Špina, ktorý rozpráva o sedemnásťročnej dievčine, ktorú znásilní jej učiteľ matematiky. Jej matku hrá matka režisérky Anna Šišková, niektoré úlohy stvárnili neherci. Dokument Mečiar získal tento rok v januári Hlavnú cenu Trilobit 2018. Špina zase získala až šesť nominácií v rámci Cien českej filmovej kritiky a dokonca osem nominácií na ceny Český lev.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #jubileum #herečka #režisérka #Tereza Nvotová

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...