Kultový román mieri do divadla! Hlavnú rolu dostal hrdina z Blbý a blbší

Americký herec a hudobník Jeff Daniels si zahrá v divadelnej adaptácii románu Nezabíjajte vtáčika (1960), známeho aj ako Ako zabiť vtáčika, od scenáristu Aarona Sorkina.

19.02.2018 08:50
Jeff Daniels Foto: ,
Herec Jeff Daniels na archívnom zábere.
debata

Rodák z Clarke County v štáte Georgia stvárni v príbehu z pera Harper Leeovej malomestského právnika Atticusa Fincha.

Spracovanie oscarového scenáristu bude prvou verziou románu, ktorú odohrajú na Broadwayi. O réžiu hry sa postará Bartlett Sher a hudbu k nemu zložil Adam Guettel. Po boku 62-ročného Danielsa si v projekte zahrajú Celia Keenan-Bolger, Will Pullen, Gideon Glick, Stark Sands, LaTanya Richardson Jackson, Stephen McKinley Henderson, Dakin Matthews a Frederick Weller.

Inscenáciu začnú uvádzať od 1. novembra v rámci takzvaných previews, pričom oficiálna premiéra je naplánovaná na 13. decembra. V ktorom z broadwayských divadiel ju budú hrať, zatiaľ nie je známe.

Príbeh, za ktorý Lee získala Pulitzerovu cenu, sleduje právnika Atticusa Fincha, ktorý v 30. rokoch minulého storočia obhajuje černocha falošne obvineného zo znásilnenia bielej ženy. Vo svetoznámom filmovom spracovaní z roku 1962 sa v hlavnej úlohe predstavil Gregory Peck.

Jeff Daniels debutoval na filmovom plátne v roku 1981 v dráme Ragtime Miloša Formana. Odvtedy sa predstavil napríklad vo filmoch Cena za nežnosť, Purpurová ruža z Káhiry, Blbý a blbší či Dobrú noc a veľa šťastia, Blbý a blbší sú späť alebo Marťan. Na konte má štyri nominácie na Zlatý glóbus, pričom tú zatiaľ poslednú si vyslúžil v roku 2013 hlavnou rolou v Sorkinovom seriáli Newsroom (2012 – 2014), ktorý mu v tom istom roku vyniesol i cenu Primetime Emmy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Broadway #rola #Aaron Sorkin #Jeff Daniels

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...