Z uhrančivej krásky sa stala mrcha Alexis z Dynastie! Joan Collins má 85

Americká herečka britského pôvodu Joan Collins, ktorá sa preslávila predovšetkým vďaka úlohe mrchy Alexis v slávnom americkom seriáli 80. rokov Dynastia (1981 – 1989), sa narodila 23. mája 1933.

23.05.2018 00:00
debata (3)

Collins sa narodila v Londýne, kde vyštudovala Kráľovskú akadémiu dramatického umenia. V polovici päťdesiatych rokov sa presadila v Hollywoode, kde hrala napríklad vo filmoch Krajina faraónov (1955), Ostrov na slnku (1957) alebo vo westerne Bravados (1958).

Joan Collins v roku 1979 na filmovom festivale... Foto: SITA/AP, Jean Jacques Levy
Joan Collins Joan Collins v roku 1979 na filmovom festivale v Cannes.

Vďaka seriálu Dynastia, kde stvárnila zradnú mrchu Alexis, sa Collins stala jednou z najlepšie platených televíznych herečiek osemdesiatych rokov. V roku 1997 bola kráľovnou Alžbetou II. povýšená do šľachtického stavu za zásluhy. Jej mladšou sestrou bola spisovateľka Jackie Collins, ktorá v roku 2015 prehrala boj s rakovinou, čo herečka veľmi ťažko niesla.

Po jej smrti pre Daily Mail povedala: "Nechcem oplakávať jej smrť, chcem sa tešiť z jej života. V mojej mysli žije stále vďaka množstvu nádherných spomienok, ktoré siahajú až do nášho detstva. Stále cítim jej ducha, počujem jej smiech a vidím ju na stovkách fotografií, ktoré zdobia môj dom.“

Joan Collins na zábere z roku 1963 v New Yorku. Foto: SITA/AP, Matty Zimmerman
Joan Collins Joan Collins na zábere z roku 1963 v New Yorku.

Joan Collins nie je len populárnou herečkou, ale aj úspešnou spisovateľkou. Ako autorka sa prvýkrát predstavila v roku 1978 autobiografiou „Past Imperfect“. Odvtedy vydala niekoľko ďalších knižiek.

Herci  John Forsythe, Joan Collins (vľavo) a...
Joan Collins na zábere z roku 1963 v New Yorku.
+5Joan Collins v roku 1979 na filmovom festivale...

Pred seriálovými kamerami vystriedala Collins niekoľko manželov a inak tomu nie je ani v súkromí. Osemdesiatnička žije už vo svojom piatom manželstve. V roku 2002 povedala „áno“ Percymu Gibsonovi v Londýne a v roku 2009 si svoj manželský sľub romanticky obnovili. Zaujímavý je aj vekový rozdiel manželov, ktorý je 32 rokov. O vzťahu k manželovi sa v minulosti vyjadrila aj pre magazín Hello. "Je to moje piate, najšťastnejšie a posledné manželstvo. Percy je úžasný a je mojou spriaznenou dušou. To ale neznamená, že by sme sa nehádali. Ale zároveň máme jeden pre druhého pochopenie.“

Joan Collins na aktuálne snímke - na gala... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Joan Collins Joan Collins na aktuálne snímke - na gala podujatí v Beverly Hills.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Joan Collins #Dynastia

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...