Toto spravil Bača pre nový film o vzbure v Leopoldove: Premena berie dych!

O tom, aby niekto zo seba spravil oceľového Ramba, sa najčastejšie píše v súvislosti s hollywoodskou produkciou. Ale slovenskí herci nezaostávajú. Minimálne nie Juraj Bača.

03.10.2018 14:00
Herec Juraj Bača sa počas príprav na film... Foto:
Herec Juraj Bača sa počas príprav na film Amnestie zmenil fyzicky.
debata (5)

Známy predstaviteľ zo seriálu Komisár Rex sa čoskoro objaví vo filme Amnestie, ktorý vzniká na pozadí príbehu kontroverzných amnestií niekdajšieho prezidenta Václava Havla. Súčasťou príbehu je veľká väzenská vzbura v Leopoldove, ktorá vyústila do najkrvavejšieho masakru v histórii Slovenska.

Bača stvárňuje v príbehu väzňa Drahomíra Lupku, ktorého postava je zároveň trénerom karate. Aj preto sa slovenský herec začal venovať práve tomuto športu a jeho prípravy sa začali takmer rok pred prvou klapkou. Bača sa vrhol na karate, ale aj silový tréning a pri oboch zotrval dodnes, keď už nakrúcanie prebieha, aby nevyšiel z formy.

Herec Juraj Bača v jednej z náročných...
Maskovanie počas jednej zo scén filmu Amnestie.
+2Herec Juraj Bača sa počas príprav na film...

„Zo samotných fyzických tréningov som najviac – a to myslím doslova – plakal pri strečingu. Súčasťou karate sú aj kopy – kopanie sa objavilo v malej miere aj v scenári, takže by sa dalo povedať, že celé tie mesiace príprav sa v plnej kráse odzrkadlia možno v 2 sekundách celého filmu, pri jednom karate výkope. Podľa mňa sa však moja príprava zhmotní najmä v postoji tela a v minimálnych reakciách pri vypätých situáciách,“ uviedol pre médiá Bača.

To najťažšie z celého procesu prípravy vraj bola pre neho diéta. „Schudol som osem kíl ešte v čase, keď by človek povedal, že už naozaj nebolo z čoho. Výsledkom je prepadnutá tvár a vystúpené lícne kosti, ktoré presne zapadajú do väzenského prostredia,“ komentoval herec.

Karate tréning si Bača užíva pod vedením Juliana Smoligu, ktorý je niekoľkonásobný vicemajster Európy. Silový tréning Juraja Baču mal pod palcom tréner Maroš Čambal, bodybuilder a kulturista. Ako však herec priznáva, na postavu sa pripravoval aj po mentálnej stránke. Film by sa mal objaviť v kinách až budúci rok v novembri pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie.

Prvý slovenský film, ktorý sa nakrúca v autentickom prostredí leopoldovskej väznice, prinesie pred kamery množstvo známych tvárí. Okrem Baču diváci uvidia aj Natáliu Germani, Aňu Geislerovú, Mareka Majeského, Mareka Vašuta, Romana Luknára, Jána Jackuliaka, Gregora Hološku či Janu Oľhovú. Réžiu má na starosti Jonáš Karásek, ktorý je podpísaný aj pod úspešným Kandidátom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #film #nakrúcanie #posilňovanie #karate #Juraj Bača #amnestie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....