Lucy Liu oslavuje 50! Veď ona od čias Ally McBealovej vôbec nezostarla

Americká herečka Lucy Liu, ktorá 2. decembra oslavuje päťdesiatku, zažiarila ako jeden z "Charlieho anjelov", preslávila sa aj účinkovaním v americkom seriáli Ally McBealová (1997 - 2002) či vo filme Quentina Tarantina Kill Bill.

02.12.2018 00:00
Herečka Lucy Liu. Foto: ,
Herečka Lucy Liu.
debata (1)

Okrem množstva filmových a televíznych úloh sa táto kráska s čínskymi koreňmi venuje aj réžii a produkuje filmy.

Lucy Liu sa narodila 2. decembra 1968 v newyorskom Queense, jej čínski rodičia utiekli cez Taiwan do USA, kde sa zoznámili. Až do svojich piatich rokov hovorila iba čínsky. Vyrastala v biednych pomeroch a vyštudovala ázijské jazyky a kultúru, navštevovala tiež rôzne kurzy herectva a ďalších umeleckých odborov. Na prelome 80. a 90. rokov sa začala objavovať v menších rolách v televíznych seriáloch, vo filme sa prvýkrát objavila v roku 1996 v snímke Jerry Maguire.

Do najvyšších poschodí televízneho sveta ju vyšvihla rola cynickej potvory v seriáli Ally McBealová a do sveta filmu prerazila v roku 2000 ako jedna z troch sexi agentiek v akčnej komédii Charlieho anjeli, kde si zahrala po boku Drew Barrymore a Cameron Diaz. Úloha v Tarantinovom dvojdielnom „krváku“ Kill Bill z Luiovej urobila hviezdu prvej veľkosti. Svoj hlas tiež prepožičiava množstvu detských animovaných filmových hrdinov.

Lucy Liu na aktuálnej snímke. Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Lucy Liu Lucy Liu na aktuálnej snímke.

Liu sa ako režisérka podieľala na kontroverznom seriáli Sherlock a Watsonová, kde si zahrala doktorku Watsonovú, čo vyvolalo ostrú reakciu medzi ortodoxnými milovníkov Sherlocka Holmesa. Ako koproducentka aj komentátorka sa podieľala na filme Redlight, ktorý hovorí o deťoch predávaných v rámci sexuálneho obchodu v Kambodži. Snímku v roku 2009 sama uviedla na medzinárodnom filmovom festivale v Káhire a pri tejto príležitosti ocenila niekoľko projektov založených Detským fondom OSN (UNICEF) v Egypte.

Herečka Lucy Liu prišla v príťažlivých...
Herečka Lucy Liu a Dustin Hoffman pózujú...
+5Lucy Liu a Jonny Lee Miller na CBS párty.

Liu je slobodná, má syna Rockwella Lloyda, ktorého jej vynosila náhradná matka. Pred rokmi o sebe vyhlásila, že je bisexualkou. Románik údajne mala so svojou kolegyňou z Charlieho anjelov Drew Barrymore. V roku 2006 sa Liuová stala jednou z držitelek medzinárodného ocenenia Žena roka (Women 'World Award), ktorá sa udeľuje ženám, ktoré sa najvýraznejšie zasadzujú o rovnoprávnosť, sebaurčenie, slobodu a sociálnu spravodlivosť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucy Liu #Ally McBeal #Kill Bill

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...