Zabudnite na agentku Scullyovú! Z Gillian Anderson bude slávna politička

Americká herečka Gillian Anderson sa zrejme predstaví v úspešnom historickom seriáli The Crown (2016). Rodáčka zo Chicaga je podľa magazínu The Hollywood Reporter blízko uzavretiu zmluvy o role britskej premiérky Margaret Thatcher.

22.01.2019 09:11
Herečka Gillian Anderson na zábere z januára... Foto: ,
Herečka Gillian Anderson na zábere z januára 2018 pri preberaní hviezdy na Chodníku slávy.
debata

Spoločnosť Netflix, ktorá seriál distribuuje, sa na margo zmluvy odmietla vyjadriť. Podľa zdrojov magazínu však na zmluve pracujú už od apríla, no herečka ju ešte neuzavrela.

Za seriálom The Crown, ktorý má na konte dva Zlaté glóbusy, stojí britský scenárista a dramatik Peter Morgan. Projekt by mal podľa plánov sledovať šesť desaťročí vlády kráľovnej Alžbety II., pričom sa herecké obsadenie projektu obmieňa, aby bolo v súlade s vekom postáv. Netflix ponúkol už dve sezóny, v ktorých si mladú panovníčku zahrala Claire Foy. Okrem nej sa v projekte predstavili napríklad Matt Smith v úlohe jej manžela princa Filipa či Vanessa Kirby, ktorá stvárnila jej sestru princeznú Margarétu.

Projekt obnovili na ďalšie dve sezóny. V nich si kráľovnú zahrá Olivia Colman, princa Filipa stvárni Tobias Menzies a Kirby v úlohe Margaréty nahradí Helena Bonham Carter. Tretia sezóna sa zameria na takzvanú „Wilsonovskú éru“ – vládu premiéra Harolda Wilsona v 60. a 70. rokoch minulého storočia, štvrtá sezóna zase na Margaret Thatcher a princeznú Dianu. Zatiaľ nie je známe, či sa Thatcher objaví v oboch nadchádzajúcich sezónach.

Gillian Anderson je známa najmä vďaka účinkovaniu v seriáli Akty X (1993 – 2002), za čo získala Zlatý glóbus aj Primetime Emmy. Objavila sa aj vo filmoch Podoby lásky (1998), Akty X – Film (1998), Posledný škótsky kráľ (2006), Ako sa zbaviť priateľov a zostať úplne sám (2008), Akty X: Chcem uveriť (2008), Johnny English sa vracia (2011) či Sestra (2012). V rokoch 2013 – 2015 účinkovala v mysterióznom kriminálnom seriáli Hannibal, v období 2013 – 2016 si zahrala v sérii The Fall a v roku 2017 sa ukázala aj v projekte American Gods. V roku 2016 sa na televízne obrazovky vrátila ako Dana Scullyová v desiatej sezóne Aktov X, ktorá sa na obrazovky dostala takmer 14 rokov po poslednej epizóde deviatej série, pričom túto úlohu si zopakovala aj vo vlaňajšej jedenástej sezóne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gillian Anderson #Margaret Thatcher

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...