V živote nerobím veci, ktoré sú mi nepríjemné, hovorí Jenovéfa Boková

Česká herečka Jenovéfa Boková počas uplynulého víkendu získala cenu Český lev za hlavný ženský herecký výkon vo filme Chvilky. So svojou postavou však nemá vraj takmer nič spoločné.

27.03.2019 08:00
debata
Ocenená herečka Jenovéfa Boková. Foto: Profimedia
Ocenená herečka Jenovéfa Boková vyzerala v červenej kreácii ako femme fatale. Ocenená herečka Jenovéfa Boková.

„Anežka je dosť komplikované dievča, ktoré je stratené v tom, čo chce. Hrozne sa rozdáva pre ostatných ľudí, pre svoju rodinu, ale zabúda na toho najdôležitejšieho človeka – na samú seba,“ povedala počas pondelňajšej návštevy Bratislavy Jenovéfa Boková.

Herečka Jitka Schneiderová v pastelovej kreácii...
Herečka Jana Plodková v kreácii Vivienne...
+5Slovenská influencerka a módna dizajnérka Vanda...

Pôvabná česká herečka prišla uviesť snímku Chvilky v rámci festivalu Febiofest. Prezradila tiež, že si ju režisérka Beata Parkanová vybrala do role bez kastingu. „Pretože vraj mám v sebe život, oheň, niečo, čo ona potrebovala. Vzhľadom na to, že Anežka celú dobu na plátne veľa nerobí, je to len také pozeranie, všetko sa odohráva v jej vnútri, potrebovala niekoho, kto to zahrá očami,“ poznamenala na margo svojej filmovej hrdinky.

Zároveň však dodala, že s postavou, ktorá jej priniesla prestížne ocenenie Český lev a tiež Cenu českej filmovej kritiky nemá veľa spoločného. „Som úplne iná, hovorím, čo si myslím, ona ticho trpí a nedokáže si pomôcť. Ja som sa v živote rozhodla, že si nebudem robiť veci, ktoré sú mi nepríjemné. V tom sme iné, ale empatiu voči ostatným ľuďom máme podobnú.“

Vo filme okrem Bokovej účinkuje aj slovenský herec Marek Geišberg či Jaroslava Pokorná, Viktor Tauš, Alena Mihulová alebo Lenka Vlasáková.

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #povaha #človek #Jenovéfa Boková #Chvilky

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...