Renee Zellweger ako Judy Garland! Wau, tento výkon bude stáť za to

Producenti zverejnili prvý trailer k životopisnému filmu Judy o americkej herečke a speváčke Judy Garlandovej, ktorú hrá Renée Zellweger.

10.07.2019 11:28
debata
Herečka Renee Zellweger na zábere z... Foto: Twitter/JudyGarlandMovie
Herečka Renee Zellweger na zábere z pripravovaného filmu ako Judy Garland. Herečka Renee Zellweger na zábere z pripravovaného filmu ako Judy Garland.

Film ukazuje svet očami niekdajšej detskej hviezdy muzikálu Čarodejník z krajiny Oz. Odohráva sa v Londýne na konci 60-tych rokov krátko pred smrťou hollywoodskej legendy, kedy sa Garland potýkala s finančnými, rodinnými a citovými problémami, napísal americký časopis Variety.

Ukážka začína scénou, keď Garland so svojimi dvoma deťmi prichádza do hotela a zisťuje, že už nemá k dispozícii apartmán, pretože sa dostala do mínusu. Speváčka, ktorá prišla o domov a manažéra, potom dostáva ponuku na vystupovanie v britskej metropole, ale musí doma nechať potomkov.

Trailer zachytáva tiež jej návštevy nemocnice, scénu s Garlandovou ako dievčaťom počas natáčania čarodejníka z krajiny Oz a to, ako speváčka zápasila sama so sebou pred svojimi energickými londýnskymi predstaveniami.

Film režiséra Ruperta Goolda príde do svetových kín v septembri, slovenskí diváci si na neho budú musieť počkať dlhšie.

Garland, ktorá sa narodila v roku 1922 v umeleckej rodine, excelovala vďaka všestrannému nadaniu predovšetkým v hudobných filmoch. Drobná brunetka s okúzľujúcim šarmom pracovala na kariére veľmi tvrdo a stala sa miláčikom publika. Medzi jej najznámejšie filmy patrí okrem Čarodejníka z krajiny Oz tiež Zrodila sa hviezda.

Na kabaretných doskách stála už v troch rokoch sa svojimi dvoma sestrami. V dvanástich mala potom vo vrecku zmluvu so spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. V roku 1940 získala Garland špeciálneho Oscara pre mladých hercov za rolu v legendárnom filme Čarodejník z krajiny Oz a potom vytvorila veľmi úspešnú dvojicu s Mickeym Rooneym.

Sláva ale nakoniec päťkrát vydatú herečku zničila. Trpela stresom a liečila ho alkoholom a drogami. Zomrela v Londýne 2. júna 1969 krátko po svojich 47. narodeninách. Podľahla silnej dávke uspávacích prostriedkov.

Jej druhým manželom bol režisér Vincente Minnelli, s ktorým mala dcéru – herečku Lizu Minnelliovou. Tá po svojej matke zdedila nielen talent, ale aj závislosť na drogách a alkohole.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #životopis #sláva #rola #trailer #Renée Zellweger #Judy Garland

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...