Návrat Matrixu! Keanu Reeves sa vráti ako Neo, zarobí milióny

Filmová séria o Matrixe, ktorej prvý diel sa na plátnach kín objavil pred 20 rokmi, bude mať ďalšie pokračovanie.

21.08.2019 12:19
Herec Keanu Reeves na svetovej premiére filmu... Foto: ,
Herec Keanu Reeves.
debata

V utorok to oznámil šéf produkčnej spoločnosti Warner Bros. Pictures Group Toby Emmerich. Hlavné postavy Nea a Trinity opäť stvárni Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss a réžie sa ujme Lana Wachowski.

Podľa informácií časopisu Variety je štart prác na „Matrixe 4“ plánovaný na začiatok budúceho roka. Warner Bros. Pictures bude film produkovať spoločne so štúdiom Village Roadshow Pictures. Žiadne podrobnosti ohľadne zápletky zatiaľ nie sú známe, a nie je teda napríklad jasné, ako tvorcovia naložia s postavou Morhpea, ktorého v doterajšej trilógii hral dnes 58-ročný Laurence Fishburne. Pripravovaná snímka zatiaľ nemá stanovený dátum uvedenia do kín.

Prvé tri filmy z rokov 1999 až 2003 priniesli na vstupenkách globálne tržby vo výške 1,6 miliárd dolárov. Podľa Variety sa skupina Warner. Bros už niekoľko rokov snažila nájsť spôsob, ako dystopickú ságu o svete ovládanom strojmi vzkriesiť, iniciatívu však zabrzdili právne ťahanice.

„Sme neskutočne nadšení, že sa spoločne s Lanou (Wachowski) vraciame k Matrixu. Lana je skutočný vizionár … a nás ohromne teší, že sa chopila scenára, réžie i produkcie tejto novej kapitoly pre svet Matrixu,“ povedal Emmerich o žene, ktorá prvé tri filmy vytvorila spoločne s Lilly Wachowski – vtedy ešte ako bratia Wachovski, obaja sa neskôr nechali preoperovať na ženy.

„Rad myšlienok o našej realite, ktoré sme s Lilly rozvíjali pred 20 rokmi, sú dnes ešte relevantnejšie. Som veľmi šťastná, že sa tieto postavy vracajú do môjho života, a vďačná za príležitosť pracovať s mojimi skvelými kamarátmi,“ uviedla k novému projektu Wachowski.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matrix #film #návrat #Štúdio #Lana Wachovski

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...