Gwen Stefani slávi 50-ku! Vek by ste jej nehádali, v hudbe dokáže prekvapiť

S platinovými vlasmi a výrazným rúžom pripomína Gwen Stefani slávnu Madonnu a jej aktíva ešte zvyšujú módne kreácie z vlastnej dielne.

02.10.2019 13:00
debata
Speváčka Gwen Stefani v kreácii Elie Saab Haute... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Speváčka Gwen Stefani v kreácii Elie Saab Haute Couture. Speváčka Gwen Stefani v kreácii Elie Saab Haute Couture na akcii v septembri 2019.

Rodáčku z kalifornského Fullertone pomenovali po letuške z legendárneho románu Arthura Haileyho z roku 1968 Letisko. Vyrastala v Anaheime, jej otec bol Talian. Do všeobecnej pozornosti sa zapísala ako speváčka skupiny No Doubt a neskôr slávila veľké úspechy aj so sólovými nahrávkami. Držiteľka troch cien Grammy si zahrala aj v niekoľkých filmoch a seriáloch. Vo štvrtok oslavuje päťdesiatku.

Rok 1998: Speváčka Gwen Stefani na jednej z...
Rok 2003: Speváčka Gwen Stefani.
+24Rok 2000: Speváčka Gwen Stefani s kolegom a...

Do skupiny No Doubt ju priviedol jej brat Eric, najskôr účinkovala ako jedna z vokalistiek, a neskôr sa stala hlavnou speváčkou. Sedem rokov chodila s basistom kapely Tonym Kanalom, zo smútku nad rozchodom s ním sa vyspievala v textoch niekoľkých piesní tretieho štúdiového albumu skupiny Tragic Kingdom (1995) vrátane hitu Don't Speak, ktorý zabezpečil formácii celosvetovú slávu.

Rok 2000: Speváčka Gwen Stefani s kolegom a... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 2000: Speváčka Gwen Stefani Rok 2000: Speváčka Gwen Stefani s kolegom a bývalým priateľom zo skupiny No Doubt Tonym Kanalom.

Po piatich vydaných albumoch sa kapela odmlčala a Gwen sa vydala na sólovú dráhu. Jej prvý sólový album Love. Angel. Music. Baby. vyšiel v roku 2004 a obsahoval hity Rich Girl, Cool a Hollaback Girl. Len v USA sa predalo na sedem miliónov tejto multižánrovej nahrávky. Gwen nazývali druhou Madonnou, ktorou sa vraj sama aj inšpirovala.

V septembri 2002 sa Gwen vydala za anglického muzikanta Gavina Rossadala, vytvorili spolu jeden z najznámejších rockových párov na svete a narodili sa im traja synovia. Volajú sa Kingston, Zuma Nesta Rock a Apollo. Manželia sa rozviedli v roku 2016 a teraz Gwen žije s americkým countryovým spevákom Blakeom Sheltonom.

„Moje piesne sú akési denníky. Najlepšie veci som napísala v časoch, keď som prechádzala najväčšími životnými hrôzami,“ zverila sa Stefani, ktorá tiež naspievala s Pharrellom Williamsom pieseň k filmu o legendárnom medvedíkovi Paddingtonovi k filmu Paddington z roku 2014.

Na filmovom plátne sa Gwen prvýkrát mihla v epizódnej úlohe v komédii Zoolander z roku 2001, ktorú režíroval Ben Stiller, a v roku 2004 si zahrala hollywoodsku hviezdu Jean Harlowovú vo filme Letec o priekopníkovi letectva a filmovom producentovi Howardovi Hughesovi režiséra Martina Scorseseho po boku Leonarda DiCapria. Objavila sa tiež v televíznych seriáloch Dawsonov svet (1988) či Gossip Girl (2007).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #manželstvo #kariéra #hudba #Gwen Stefani #Gavin Rossdale #Blake Shelton #jubileá hviezd

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...

+ Pravidelné cvičenie a vyvážená strava zlepšia vaše zdravie.
Pomôžte komu sa dá, možno aj vy raz budete...