Zuzana Kanócz oslavuje 40! Získala si Čechov aj Loja, dnes boduje v televízii

Slovenská herečka Zuzana Kanócz má pred sebou životné jubileum. Narodila sa 21. novembra 1979 a tak vo štvrtok oslávi hrdinka filmu Román pre ženy z roku 2004 štyridsiatku.

21.11.2019 00:00
debata
Zuzana Kanócz v seriáli Som mama. Foto: JOJ
Zuzana Kanócz Zuzana Kanócz v seriáli Som mama.

Rodáčka z Košíc chcela byť v mladosti baletkou. Nevydržala však tvrdé tréningy. „Musela som prestať kvôli nohám. Mala som rany na chodidlách, strašne ma to bolelo, takže ako dieťa som veľakrát šla na balet s plačom,“ povedala v jednom rozhovore.

V českej komédii Román pre ženy si zahrala...
Zuzana Kanócz.
+15Zuzana Kanócz a Ján Dobrík v seriáli Som mama.

Vyštudovala Vysokú školu múzických umení v Bratislave. V roku 2003 získala angažmán v Divadle Andreja Bagara v Nitre, kde stvárnila role v inscenáciách Peter Pan, Aj kone sa strieľajú či v pôvodnom slovenskom muzikáli Adam Šangala. Za stvárnenie titulnej úlohy v hre Portia Coughlenová získala slovenská divadelné ocenenie Dosky 2007 v kategórii najlepší ženský herecký výkon. Hosťuje aj v činohre Slovenského národného divadla v predstaveniach Tančiareň či Mrzák z Inishmannu.

Pred kamerou debutovala v komediálnej dráme Kruté radosti (2002). Redaktorka Laura z Románu pre ženy, ktoré sa zamiluje do muža, ktorý bol v minulosti milencom jej matky, potom bola jej prvou veľkou rolou a preslávila ju dokonca aj v susednom Česku. Aj pre úspech tohto filmu od Filipa Renča stále ešte dnes českí diváci Kanóczovú registrujú, hoci odvtedy si v susednom Česku už nezahrala. Na filmovom plátne ste ju mohli naposledy vidieť v dráme Casino.sk po boku Mareka Majeského či Vice Kerekesovej.

Zuzana Kanócz pri práci na seriáli Za sklom. Foto: TV JOJ
Zuzana Kanócz Zuzana Kanócz pri práci na seriáli Za sklom.

Na Slovensku sa presadila okrem divadla aj v televízii, známe sú jej role napríklad z Ordinácie v ružovej záhrade, projektu Tajné životy, Za sklom či naposledy Som mama. Pri práci v televízii sa spoznala aj so súčasným partnerom Jurajom Lojom, tiež hercom. Spolu vychovávajú syna Lucasa a dcéry Isabellu a Leylu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #divadlo #Zuzana Kanócz #jubileum #štyridsiatka #rola #jubileá hviezd

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...