Star Wars dobyli kiná po celom svete. A muzikál Cats? Absolútny prepadák!

Deviaty a zároveň posledný diel zo sci-fi filmovej série o Hviezdnych vojnách Star Wars: Vzostup Skywalkera tento víkend vo svetových kinách napriek zmiešaným recenziám utŕžil 374 miliónov dolárov. Informoval o tom webový server Variety.

23.12.2019 11:20
star wars, vzostup skywalkera, daisy ridley, Foto:
Daisy Ridley ako Rey vo filme Vzostup Skywalkera.
debata

Len v Spojených štátoch amerických snímka zarobila za prvý víkend premietania 174 miliónov dolárov. Film režíroval J. J. Abrams, ktorý sa podieľal aj na scenári. Do slovenských kín snímka vstúpila 19. decembra.

Tržby posledného dielu kultovej ságy sa však tentoraz nedajú porovnávať s jeho predchodcami Star Wars: Posledný z Jediov (2017) a Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), kedy filmy v rovnakom období v USA utŕžili 248, respektíve 220 miliónov dolárov.

Napriek tomu však Star Wars: Vzostup Skywalkera predstavuje jeden z divácky najočakávanejších filmov tohto roka a zároveň má po svojich predchodcoch z posledných rokov tretí najúspešnejší štart filmu s decembrovou premiérou.

Herečka Keri Russell v kreácii Celine na...
Herci Oscar Isaac a Kelly Marie Tran spoločne...
+13Herečka Daisy Ridley pózuje na premiére...

Snímka, ktorý sa tradične odohráva „pred dávnymi časmi v preďalekej galaxii“, opäť ponúka vesmírne strety a súboje so svetelnými mečmi. Okrem iného ukazuje moc temnej strany Sily, ktorá na svoju stranu láka aj kladnú hrdinku.

Filmová adaptácia broadwayského muzikálu Cats (Mačky), ktorá bude do slovenských kín uvedená 9. januára, sa naopak zatiaľ javí ako prepadák, keďže doteraz utŕžila v severnej Amerike len 6,5 miliónov dolárov oproti očakávaným 15 miliónom.

Speváčka Taylor Swift.
Režisér Tom Hooper a speváčky Taylor Swift (v...
+11Modelka Sara Sampaio na svetovej premiére...

Film režiséra Toma Hoopera, ktorý bez svetových distribučných nákladov vyšiel na 100 miliónov dolárov, zrejme nenalákal divákov na digitálne doplnenú umelú srsť ľudských predstaviteľov a utrpel v dôsledku mimoriadne kritických recenzií, napísal Variety.

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #tržby #zárobok #kino #Star Wars: Vzostup Skywalkera

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...