Juraj Loj sa pobije o druhú šancu! Aj o Hurajovú

O novú životnú šancu zabojuje aj herec Juraj Loj. V seriáli Nový život sa predvedie ako namyslený boxer, ktorý to v športe dotiahol poriadne ďaleko, no myslí mu to trochu pomalšie.

06.01.2020 00:00
Juraj Loj Foto:
Herec Juraj Loj seriálovej novinke Nový život.
debata

„Loho“ – tak znie jeho seriálová prezývka, bude musieť hľadať spôsoby, ako vylepšiť svoj život. Podobne sú na tom aj jeho seriáloví kolegovia – hokejista Dušan (Milo Kráľ), futbalista Pavol (Alexander Bárta) a futbalistka Lucia (Helena Krajčiová).

Rola profesionálneho športovca je pre Loja novinkou, i keď športom žil odmalička. „Ani si nepamätám obdobie, že by som nič nerobil. Hral som hokej, basketbal hrám už asi 25 rokov, korčuľoval som na U-rampách, 11 rokov lozím po skalách a nedávno som sa po dlhšej prestávke vrátil aj k boxovaniu,“ opisuje 35-ročný herec a s úsmevom dodáva: „Ale k profesionálnemu boxu mám fakt ďaleko.“

Protagonisti seriálovej novinky Nový život. Foto: JOJ
Juraj Loj, krajčiová helena, Milo Kráľ, Alexander Bárta Protagonisti seriálovej novinky Nový život.

Pod novinku je ako scenárista spolu s Danicou Hričovou podpísaný aj Petr Kolečko, autor mnohých, najmä v Čechách úspešných seriálov Most! Okresní přebor, Trpaslík, ale aj filmov Masaryk či Přes prsty. Bolo práve jeho meno pre Loja „zárukou úspechu“? „Nehovorím si dopredu, či je ten alebo onen filmár zárukou čohokoľvek. Zobral som do ruky scenár a zapáčila sa mi postava, ktorú mi ponúkali, bola výborne napísaná. Vedel som, že Nový život ide nakrúcať český režisér Honza Novák, ktorý robil seriál Som mama. Páčilo sa mi, ako bol vystavaný. Hrala v ňom aj Zuzka (partnerka Juraja Loja – Zuzana Kanócz) a ona mi rozprávala, ako dobre sa s Honzom Novákom pracuje, čo sa mi aj potvrdilo,“ opísal Loj.

Aj vďaka režisérovi je práca na joj-kárskej novinke pre Loja obohacujúca. „Takýto typ postavy som ešte nehral. Po Trhline, Za sklom, Sestričkách či Búrlivom víne som obsadený do celkom iného typu postavy, čo je pre mňa obohacujúce. Rola je skvelo napísaná. Nie je na nej nič jednoznačné – neplatí rovnica "boxer je grobian“ a hotovo. Vôbec nie. Naopak, je v ňom veľa ľudského," hovorí Juraj Loj.

Samozrejme, že ako niekdajší úspešný športovec bude mať Loj okolo seba pred kamerami hneď niekoľko zaujímavých žien. „Lucia Hurajová je moja hlavná ženská partnerka a o ňu sa vlastne "bijem“ v seriáli s Alexandrom Bártom. Náš vzťah je pomerne vtipný, keďže Lucka má pred kamerami razantný spôsob vyjadrovania, čo mojej postave dosť výrazne imponuje," opisuje. Navyše, rola boxera má aj vtipný nádych. „Čo-to som si okolo mojej postavy priamo na pľaci povymýšľal aj sám a štáb sa na tom dobre bavil, preto dúfam, že z obrazovky sa humor prenesie aj do obývačiek.“ Ako tvrdí Loj, režisér seriálu, Honza Novák, nepracuje direktívne a autoritatívne. „Takto je scéna napísaná, takto to bude, u Nováka neplatí. Práve naopak, on má iniciatívu hercov rád. Často na pľaci hovorí, že nie text, ale to, čo je pod textom, alebo čo sa textom zahrá, predáva jednotlivé postavy.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Loj #TV JOJ #nový život

+ Dnes ťažké jedlá vynechajte, zamerajte sa na ovocie a zeleninu.
Stanovte si svoj cieľ a pokúste sa k nemu aj...

+ Vyvážená strava je základom pre dobré zdravie a dlhodobú pohodu.
Neplačte nad rozliatym mliekom, pokúste sa...