Po Colmanovej si kráľovnú Alžbetu v slávnom seriáli zahrá táto dáma!

Obľúbený historický seriál Koruna (The Crown), ktorý sa venuje času vlády britskej kráľovnej Alžbety II., sa skončí piatou sériou.

02.02.2020 00:00
debata
zväčšiť Herečka Imelda Staunton na archívnom zábere z... Foto: SITA/AP
Herečka Imelda Staunton na archívnom zábere z októbra 2019. Herečka Imelda Staunton na archívnom zábere z októbra 2019 (vľavo). Zástupcovia Netflixu potvrdili, že si zahrá v piatej sérii populárneho seriálu Koruna (The Crown) britskú panovníčku Alžbetu II.

Herečku Oliviu Colmanovú v nej v úlohe panovníčky nahradí Imelda Staunton, známa napríklad z filmov o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi. S odvolaním sa na streamovaciu službu Netflix o tom informoval spravodajský server BBC.

Seriál Koruna mal premiéru v roku 2016. Pôvodne sa hovorilo o tom, že seriál, ktorý zachytáva osudy britskej kráľovnej Alžbety II. a jej rodiny, bude mať šesť sérií. Tvorca seriálu Peter Morgan ale teraz oznámil, že piatou sa The Crown skončí. Podľa BBC skončí dej seriálu v 21. storočí, a zachytí tak ešte aj udalosti okolo smrti princeznej Diany, ktorá zomrela pri autonehode v Paríži v roku 1997.

V prvých dvoch sériách seriálu kráľovnú Alžbetu II. stvárnila herečka Claire Foy. V tretej si vladárku zahrala držiteľka Oscara Olivia Colman, ktorá sa v úlohe objaví aj v pripravovanej štvrtej sérii. V tej by sa mal seriál dostať do éry premiérky Margaret Thatcherovej.

Podľa skorších informácií ju stvárni Gillian Anderson známa napríklad ako agentka Dana Scullyová zo seriálu Akty X. Už v štvrtej rade sa objaví aj princezná Diana, ktorú stvárni Emma Corrin.

Ústrednú úlohu po Colmanovej podľa Netflixu v piatej, záverečnej sérii prevezme herečka Imelda Staunton.

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #kráľovná Alžbeta II. #The Crown #Imelda Staunton

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...