Pesnička k bondovke: Musela sa páčiť Danielovi Craigovi, tvrdí Billie Eilish

Začiatok roka sa nesie v znamení speváčky Billie Eilishovej. K triumfom na cenách Grammy či Brit Awards si pripísala aj unikátnu možnosť - naspievať skladbu k novej bondovke.

22.02.2020 03:00
debata
Speváčka Billie Eilish zaspievala skladbu z... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Speváčka Billie Eilish zaspievala skladbu z najnovšej bondovky. Speváčka Billie Eilish zaspievala skladbu z najnovšej bondovky.

Práve na utorňajšom ceremoniáli britských hudobných cien v Londýne sa 18-ročná Američanka predstavila s novinkou No Time to Die, ktorá vznikla k rovnomennému filmu o agentovi Jej veličenstva. Ako prezradila neskôr, veľkú zásluhu, že skladbu spieva, má aj herec Daniel Craig – predstaviteľ Jamesa Bonda.

„Ak by sa to nepáčilo Danielovi Craigovi, nedostali by sme túto prácu,“ podotkol v rozhovore pre BBC Eilishovej brat Finneas O'Connell. „Má v tom celom projekte veľké slovo. To sme pochopili pri práci na bondovskej pesničke,“ pridala sa jeho sestra Billie Eilish.

Hoci je však pomerne mladou interpretkou, priznala sa tiež, že nahrať pieseň k bondovskému filmu túžili s bratom niekoľko rokov. „Nášmu tímu sme povedali už začiatkom minulého roka, že ak sa objaví nejaká príležitosť v súvislosti s týmto filmom, chceme byť jej súčasťou tak veľmi, ako to len bude možné,“ komentovala v rozhovore Eilish.

V singli No time to die neznejú veľké vokály, na aké sú možno filmoví fanúšikovia zvyknutí od hudobných dív typu Adele, Shirley Bassey či Tina Turner, ktoré v minulosti bondovské skladby tiež nahrali. Kritické ohlasy na Eilishovej verziu sú však napriek tomu pozitívne. Živé vystúpenie aj s orchestrom si môžete vypočuť vo videu nižšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bondovka #Daniel Craig #skladba #Billie Eilish #No Time to Die

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...