Vracia sa Ohnivé kura! Aj s desiatkami skvelých receptov

Seriál Ohnivé kura sa počas viac než dvoch rokov (2016 – 2018) stal televíznym fenoménom nielen v Česku, ale aj na Slovensku.

11.04.2020 00:00
Betka Stanková Foto:
Herečka Betka Stanková v seriáli Ohnivý kuře.
debata

Herecké obsadenie, humor i pohľad na rozličné ľudské osudy a to všetko ešte skombinované s unikátnymi kulinárskymi inšpiráciami. Popri tých najznámejších hviezdach českého hereckého neba sa v seriáli predstavila aj celá plejáda slovenských hercov. Boli to napríklad Kristína Svarinská, Betka Stanková, Anka Šišková, Ľubomír Paulovič, Zuzana Kronerová, Danica Jurčová či Richard Trsťan.

A o čom je príbeh obľúbeného seriálu? Dvojica kamarátov Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) sa vydávajú do mestečka Janovy Lázně, aby tu začali s prevádzkou krčmy, ktorú Burák zdedil. Tiahnu za sebou záťaž pobytu vo väzení a nariadený dohľad probačného pracovníka. Na mieste zisťujú, že v strýkovej krčme sa nedá ani variť a ani len čapovať pivo. Je to ruina.

Richard Genzer a Kristína Svarinská v seriáli... Foto: Prima
Richard Genzer a Kristína Svarinská Richard Genzer a Kristína Svarinská v seriáli Ohnivý kuře.

Navyše ich tu hneď privíta konkurencia. Nóbl hotel Grand, ktorý chce pre seba a svojho syna získať nevesta majiteľa, ľudová reštaurácia U Slepičků, večierka ázijského obchodníka a jeho krásnej dcéry či obľúbená malá cukráreň tvrdohlavej Kláry a jej kamarátky. Nemajú to teda vôbec jednoduché. Aby Mike s Burákom mohli otvoriť svoju vlastnú reštauráciu, musia najskôr zarobiť peniaze. Lenže oni sa kvôli svojej naivite a neopatrnosti skôr dostávajú do dlhov. V tej chvíli zisťujú, komu môžu veriť a kto je pre nich skutočným nepriateľom.

Seriál Ohnivý kuře (Ohnivé kura) sa neodmysliteľne spája s množstvom receptov a gastronomických inšpirácií. Najzaujímavejšie jedlá z jednotlivých epizód diváci mohli sledovať v podobe podrobného postupu a receptu počas záverečných titulkov. V rámci štúdií sa nachádzalo dvanásť funkčných kuchýň. Recepty pre jednotlivé epizódy zostavoval kreatívny producent Ivan Vodochodský, pričom celkom bolo pre divákov natočených 204 receptov. Pri všetkých natáčacích obrazoch, pri ktorých sa varilo a servírovalo jedlo alebo vyrábali zákusky či torty, bol vždy prítomný poradca z radov kuchárov či cukrárov. Počas obdobia vysielania seriálu boli dokonca s mimoriadnym úspechom vydané tri kuchárske knihy a jeden kalendár.

Seriál sa vytváral počas 714 natáčacích dní, celkom 8568 natáčacích hodín, počas ktorých vzniklo celkom 204 epizód. V tých sa predstavilo celkom 674 hercov a spolu približne 10 200 kompar­zistov. Okrem hercov sa v seriáli objavili aj ďalšie známe tváre, ako Roman Šebrle, Zdeněk Pohlreich, Eva Pilarová, Josef Laufer, Ondřej Hejma, Petr Kolář, Michal Dvořák, Yvetta Blanarovičová, Ondřej Ruml, Eva Perkausová a mnohí ďalší.

Ohnivý kuře uvidia diváci na obrazovkách Prima PLUS od 28. apríla denne o 14.30 h.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Prachař #Betka Stanková #Ohnivý kuře

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...