Stavme sa, že... poznáte hviezdneho nosáča! Oslavuje 70, kariéru mal pestrú

Nemecký moderátor Thomas Gottschalk, ktorý sa narodil 18. mája 1950, patrí k najväčším hviezdam nemeckej televíznej obrazovky.

18.05.2020 00:00
Thomas Gottschalk Foto:
Thomas Gottschalk a jeho partnerka Karina Mross na udeľovaní nemeckých cien Bambi v Baden-Badene.
debata

Viac ako dve dekády uvádzal populárny zábavný program s názvom Wetten, dass ..? (Stavme sa, že ..?), Mal aj vlastnú talkšou a objavil sa tiež vo filmoch o dvoch nosáčoch, ktoré si pred rokmi našli cestu aj do československých kín. O jeho postavení svedčí aj to, že v roku 2006 uvádzal začatí MS vo futbale v Nemecku.

Syn právnika pôvodne vyštudoval učiteľstvo, skoro sa ale uchytil v šoubiznise. Začínal v 70. rokoch minulého storočia v bavorskom rádiu, vyskúšal si tiež prácu v novinách, aby nakoniec koncom dekády zakotvil v televízii.

Kučeravý blondiak, ktorý si potrpí na výrazné oblečenie, postupne získaval popularitu, okrem iného sa pokúsil spievať rap, a v roku 1987 získal jedno z najprestížnejších moderátorských miest, keď ho verejnoprávna ZDF najala do programu Wetten, dass..?.

Tvárou televíznej šou, v ktorej nielen bežní ľudia vykonávali najrôznejšie bláznivé stávky, ale kam tiež chodili svetové hviezdy ako Naomi Campbell alebo Michael Jackson, bol – s krátkou prestávkou na začiatku 90. rokov – až do konca roku 2011.

Impulzom ku Gottschalkovmu odchodu bola tragédia , ktorá sa prihodila v jednom z dielov o rok skôr. Dvadsaťtriročný mladík sa vtedy snažil preskočiť v topánkach s pružinou päť automobilov. Pokus sa ale nepodaril a muž od krku dole ochrnul.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Televízia #jubileá hviezd #Thomas Gottschalk

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...