Dojímavé vyznanie Bohdalovej o Gottovi: Ešte som si nezvykla na to, že tu nie je

Legendárnu českú herečku čaká o pár mesiacov oslava životného jubilea. Medzi mnohými gratulantmi však bude jeden z jej celoživotných priateľov chýbať. Karel Gott.

03.07.2020 00:00
debata

Divákov na obrazovkách baví celé desaťročia. Legenda Jiřina Bohdalová stála pred kamerou už ako malé dievčatko, v roku 1940 si zahrala jednu z detských postáv v komédii Madla spíva Evropě. Od tej doby sa predviedla v desiatkach televíznych či filmových rolí. Len ťažko uveriť, že už o pár mesiacov oslávi životné jubileum, okrúhlu 90-ku. Stane sa tak 3. mája 2021. Herečka už vie, kde narodeniny oslávi.

Jiřina Bohdalová s Vojtechom Artzom v relácii... Foto: RTVS
Jiřina Bohdalová, Artz Jiřina Bohdalová s Vojtechom Artzom v relácii Záhady tela.

„Už to môžem povedať, bude to v divadle v Karlíne. Budú mi tam spievať, budú mi tam blahoželať a dúfam, že to bude pekné,“ opísala Bohdalová počas nedávnej návštevy Slovenska svoje plány. Česká hviezda sa postavila pred kamery RTVS v šou Záhady tela, kde si zmerala svoje vedomosti so súťažiacimi Martinom Dejdarom, Mariánom Gáboríkom a Vojtechom Artzom. Diváci si reláciu budú môcť pozrieť v septembri. Ako sa cítila v pozícii súťažiacej? „Ja mám súťaže rada, takže som sa cítila veľmi dobre. Trošku som sa poučila, ale hneď som to zabudla,“ prezradila s úsmevom. Ako dodala, na Slovensko chodí rada, keďže stále tu má veľa kamarátov z hereckej brandže. „Dvoch kamarátov som si vybrala aj na oslavu svojich narodenín. Verím, že prijmú moje pozvanie, aby mi zablahoželali,“ prezradila. „Ale dúfam, že ešte zopár narodenín oslávim. Hoci už asi nie jubileum, to už by som si netrúfla.“

Medzi mnohými gratulantmi však bude jeden z jej celoživotných priateľov z umeleckej brandže chýbať. Karel Gott. Bola to práve Bohdalová, ktorá sa zo zosnulým spevákom lúčila príhovorom počas jeho pohrebu. Ako vtedy povedala, bolo to jeho prianie. Posledné zbohom mu dala 12. októbra 2019 v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. „Pre mňa prakticky neodišiel. Keď sú to tí najbližší kamaráti, tak mi to trvá dlhú dobu, kým si zvyknem, že tu nie sú. A od smrti Karla je to pár mesiacov, ešte som si nezvykla. Stále je tu,“ hovorí herečka a ukazuje pri tom na svoje srdce.

Ako obľúbená česká hviezda ešte prezradila, jej momentálne plány sa točia okolo leta a chalupy, na ktorú počas pandémie nejazdila. „Najviac sa teším na prázdniny. Skutočne. Pôjdem na chalupu, lebo som bola zavretá v Prahe, keďže som ten ohrozený ročník. Veľmi sa na tú chalupu teším.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Jiřina Bohdalová #Záhady tela

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...