Pauhofová a Maštalír opäť spolu (pred kamerou)! A Vojtu Kotka nahradí...

Známi neznámi je názov komédie, ktorú v týchto dňoch začala nakrúcať s osobnosťami súčasného slovenského a českého filmu režisérka Zuzana Marianková.

05.08.2020 00:00
Herecká dvojica Tomáš Maštalír a Táňa Pauhofová... Foto:
Herecká dvojica Tomáš Maštalír a Táňa Pauhofová počas prvého dňa nakrúcania filmu Známi neznámi.
debata

Novinka je adaptáciou svetoznámej predlohy Úplní cudzinci režiséra Paola Genovesa, ktorá má najviac lokálnych remake v histórii kinematografie a je preto zapísaná aj v Guinnessovej knihe rekordov.

„Som šťastná, že sme to boli práve my, kto vyhral bitku o práva na tento film pre územie Slovenska a Česka. Záujemcov totiž bolo viac, no taliansky producent sa rozhodol práve pre nás, čo je nesmierne veľký záväzok,“ uviedla producentka Wanda Adamík Hrycová s tým, že scenár tvorcov upútal už pri prvom čítaní.

O realizáciu projektu sa postará tím skúsených tvorcov. Okrem Hrycovej v zostave figuruje napríklad aj meno Petra Jarchovského na pozícii scenáristu či Petry Polnišovej, ktorá je koproducentkou a jednou z hereckých hviezd snímky.

zväčšiť Producentské trio filmu Známi neznámi - zľava:... Foto: Be Well Media
Petra Polnisova Juraj Brocko a Wanda Adamik Hrycova Producentské trio filmu Známi neznámi - zľava: herečka Petra Polnišová, Juraj Brocko a Wanda Adamik Hrycová.

Do tej sa mimochodom podarilo získať viaceré veľké slovenské aj české mená z filmového plátna či televíznej obrazovky. V hlavných úlohách sa predstavia Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, už spomenutá Petra Polnišová, Sväťo Malachovský a z českých hercov Klára Issová, Martin Hofmann a Anna Kadeřávková.

Pre divákov, ale aj pre médiá bude nepochybne zaujímavým motívom v rámci príprav a následnej podoby filmu aj opätovné spojenie Maštalíra a Pauhofovej. Dvojica sa v rámci hereckej profesie spojila už viackrát, je však dobre známe, že v minulosti tvorili tiež pár v súkromí. Či sa objavia ako „pár“ tentoraz v novom filme, uvidia diváci už 26. novembra. Práve na tento termín je plánovaná slovenská premiéra filmovej novinky.

Snímka Známi neznámi však musela v uplynulých dňoch čeliť aj neočakávanej komplikácii. Našťastie sa ju tvorcom podarilo zvládnuť bez ujmy na projekte. Pôvodne si mal vo filme zahrať aj český herec Vojta Kotek. Vzhľadom na to, že momentálne leží v nemocnici po dopravnej dohode, tvorcovia si museli za neho na poslednú chvíľu nájsť primeranú náhradu.

Herec a moderátor Tomáš Měcháček. Foto: Be Well Media
Tomas Mechacek Herec a moderátor Tomáš Měcháček.

„Preobsadiť dva dni pred nakrúcaním celovečerného filmu jednu z hlavných postáv tak, aby to nemalo negatívny vplyv na samotný film, je úloha nesmierne náročná. A nejde len o prerobenie kostýmov a znalosť textov, ktorých je v našej konverzačnej komédii naozaj požehnane,“ hovorí Adamík Hrycová.

Dodala, že najväčším orieškom bolo nájsť herca, ktorý k svojim kolegom zapadne herecky, energeticky, vizuálne a ešte má aj celý august čas na nakrúcanie: „Nám sa to, chvalabohu, podarilo, a týmto verejne ďakujem Tomášovi Měcháčkovi, že nám zachránil krk a jeho žene, že nám ho pustila, aj keď sme jej pokazili prázdniny.“

Tomáš Měcháček je herec, komik a režisér, ktorý sa v Česku preslávil moderovaním relácie Vylomeniny po boku Martina Dejdara. Objavil sa aj vo filme Protektor či v televíznych seriáloch Gympl s ®učením omezeným a Modrý kód.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nakrúcanie #Táňa Pauhofová #Tomáš Maštalír #Vojta KOtek #Známi neznámi

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...