Talent aj krása pod menom Lawrence! Slávna blondínka má 30, takto sa menila

Herečku Jennifer Lawrenceovú radia medzi najväčšie talenty Hollywoodu, o čom nepochybne svedčia aj tri zlaté glóbusy či soška Oscara, ktoré už na svojom konte má. A to všetko stihla ešte pred dovŕšením tridsiatky.

15.08.2020 00:00
debata
Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian Dior Haute Couture. Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian Dior.

Rodáčka z Louisville v Kentucky sa narodila 15. augusta 1990 a tak práve túto augustovú nedeľu oslavuje okrúhle jubileum. Hoci na filmovom plátne ju mohli diváci vidieť naposledy v roku 2019, výpočet jej úspechov je skutočne bohatý.

Štart hereckej kariéry absolvovala Lawrence ako 16-ročná, keď sa objavila v jednej z epizód aj na Slovensku populárneho seriálu Monk. Prelom v kariére však prišiel až o štyri roky neskôr – išlo o snímku Winter's Bone, za ktorú táto mladá dáma získala aj prvú nomináciu na sošku Oscara.

Herečka Jennifer Lawrence v minimalistických...
Herečka Jennifer Lawrence na premietaní Silver...
+38Herečka Jennifer Lawrence získala cenu ako...

Hoci vtedy ju na úspech nepremenila, stačilo pár rokov počkať. V roku 2013 už ďakovala (po svojom slávnom páde v pompéznych šatách Christian Dior na schodisku) za cenu akademikom. Prisúdili jej ju za výkon vo filme Terapia láskou.

Pod režisérskou taktovkou Davida O. Russella, ktorý Terapiu nakrútil, sa objavila ešte dvakrát a vždy to bola zároveň aj cesta k oceneniu v podobe Zlatý glóbus. Získala ich za výkon vo filme American Hustle aj za výkon v životopisnej snímke Joy.

zväčšiť Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Oscar - kultové momenty - Jennifer Lawrence - pád Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá si šla pre sošku Oscara za výkon vo filme Silver Lining Playbook. Potkla sa na masívnej sukni svojich šiat Dior.

Okrem úspechov v serióznom filmovom žánri, sa Lawrence presadila aj v komerčnejšie ladených projektoch. Spomenúť treba určite Hry o život, ktoré vznikli na základe rovnomennej knižnej predlohy. Celá filmová sága vystrelila Lawrenceovú medzi absolútne hviezdy Hollywoodu, čo sa neprejavilo len na záujme filmárov, ale aj módnych značiek. Dodnes je herečka tvárou značky Dior.

Z jej súkromia je známy najmä vzťah s kolegom Nicholasom Houltom, s ktorým spoločne nakrútili dvojicu filmov o X-Menoch. Lawrence však tiež randila so spevákom Chrisom Martinom z Coldplay alebo režisérom Darrenom Aronofskym, s ktorým nakrútili spoločne hororovú drámu Matka!. Zaujímavosťou je, že po toľkých uznaniach jej hereckého umenia bol práve toto film, ktorý jej priniesol nomináciu na Zlatú malinu – teda cenu pre najhoršiu herečku roka 2018.

Herečka Jennifer Lawrence a jej priateľ Cooke... Foto: Profimedia
Herečka Jennifer Lawrence a jej priateľ Cooke Maroney na archívnom zábere. Herečka Jennifer Lawrence a jej priateľ Cooke Maroney na archívnom zábere.

V októbri 2019 sa Lawrence vydala za galeristu Cookea Maroneyho, dvojica sa vraj chce sústrediť na rodinu a aj preto sa blondínka neobjavila v tomto roku v žiadnom novom filme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #kariéra #Jennifer Lawrence #Oscar #talent #jubileá hviezd

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...