Kevin z komédie Sám doma má 40! Zamávali s ním drogy aj vzťah s Milou Kunis

Za najúspešnejšieho detského herca od čias Shirley Templeovej bol svojho času považovaný Macaulay Culkin, narodený 26. augusta 1980.

26.08.2020 00:00
Herec Macaulay Culkin na zábere z filmu Sám doma. Foto:
Herec Macaulay Culkin na zábere z filmu Sám doma.
debata (2)

Preslávila ho filmová séria Sám doma a Sám doma 2: Stratený v New Yorku. Dnes pôsobí Culkin ako spevák a DJ, k herectvu sa príležitostne vracia, napríklad vlani v snímke Changeland.

Macaulay Culkin počas American Music Awards v... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Macaulay Culkin Macaulay Culkin počas American Music Awards v roku 2018.

Newyorský rodák Culkin, tretí z celkom siedmich detí bývalého herca, začal hrať už v štyroch rokoch. V osemdesiatych rokoch sa objavoval na javisku, vo filme aj v televízii, než si ho režisér John Hughes vybral do rodinnej vianočnej komédie Sám doma, ktorej ohromný úspech si vynútil aj pokračovanie.

V Culkinovej oslnivej, ale krátkej filmovej kariére ďalej vyniká svojrázny detský thriller Dobrý synček z roku 1993, kde si zahral malého psychopata s anjelskou tvárou spolu s Elijahom Woodom, ktorý sa neskôr preslávil v Pánovi prsteňov a vo Večnom svite nepoškvrnenej mys­le.

Culkin tiež napísal autobiografiu s názvom Junior, ktorá vyšla v roku 2006. O sedem rokov neskôr spoluzaložil hudobnú skupinu Pizza Underground, kde spieval, band sa rozpadol v júli 2016.

Macaulay Culkin v roku  1992 v New Yorku.
Herec Macaulay Culkin na zábere z filmu Sám doma.
+4Macaulay Culkin a  Anna Chlumsky vo filme Moja...

Herec, ktorý sa preslávil aj radom škandálov, je rozvedený a žije s herečkou Brendou Songovou. S ňou si zahral v spomínanom filme Changeland. Jeho bývalou partnerkou je slávna Mila Kunis. Pekná Ukrajinka s ním randila v rokoch 2002 až 2010. Dva roky po rozchode s hviezdou filmov Sám doma začala Kunis randiť s Ashtonom Kutcherom, s ktorým sa poznala už zo seriálu Tie roky sedemdesiate. Pár spolu vychováva dve deti.

Vzťahy s Culkinom sú však podľa jej slov naštrbené dodnes. "Ako dvadsiatnička som bola skutočná potvora a budem vždy prvá, kto to prizná,“ povedala v nedávnom rozhovore pre Armchair Expert a dodala aj to, ako sa rozišla s hercom Macaulaym Culkinom: "Bolo to odporné, čo som mu urobila. A bolo odporné aj to, ako som to urobila. Keď som potom bola single, musela som sa úprimne zamyslieť nad tým, prečo som sa tak správala a rozhodla som sa stať novým človekom.“

Herečka Mila Kunis na akcii CinemaCon v Las Vegas. Foto: SITA/AP, Andrew Estey
Herečka Mila Kunis na akcii CinemaCon v Las Vegas. Herečka Mila Kunis na akcii CinemaCon v Las Vegas.

Culkin v minulosti prešiel strastiplnou cestou. Obrovská sláva s ním poriadne „zamávala“ a roky ho prenasledovali problémy s drogami, o ktorých neskôr otvorene hovoril. Ako pred časom prezradil aj pre magazín Esquire, z tejto fázy života už vyrástol a zostáva "čistý“. Na minulosť si zaspomínal slovami: "Zahrával som sa s ohňom. Na druhej strane, nikdy som nebol na klinike, touto cestou som nemusel ísť,“ opísal.

A aký je jeho vzťah k filmu, ktorý z neho urobil detskú celebritu? Herec to opísal v šou moderátorky Ellen DeGeneres. "Počas sviatkov nevychádzam z domu. Vtedy zúri moja sezóna. Je to Macaulayho sezóna. Preto sa pokúšam čo najmenej vychádzať v tomto období z domu.“ Šialenstvo, ktoré filmy Sám doma a Sám doma – Stratený v New Yorku spôsobili, vraj dodnes celkom nepochopil.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sám doma #Macaulay Culkin

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....