Adela Vinczeová: Korona veľa vecí v mojom živote zjednodušila

Moderátorka Adela Vinczeová len nedávno nakrúcala nové epizódy populárnej televíznej šou RTVS Milujem Slovensko. Jej pracovné aktivity sa už naplno rozbehli, uplynulé mesiace si však užila takpovediac dovolenkovo.

03.09.2020 00:00
debata (3)
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Borisa... Foto: Milan Krupčík pre RTVS
Moderátorka Adela Vinczeová v šatách od Borisa Hanečku. Moderátorka Adela Banášová v šatách od Borisa Hanečku.

Adela, tento rok vás v októbri čaká oslava okrúhleho jubilea. Plánuje sa veľká oslava?

Vôbec nie. Ale nie preto, že budem mať štyridsať. To ma veľmi netrápi. Nemám veľmi rada podobné oslavy – keď som stredobodom toho celého. Treba to nejako logisticky vymýšľať. A tiež si uvedomujem, aké to je, keď má niekto jubileum a v hlave riešime, čo komu kúpime a je to veľký stres. Nebudem ľudí stresovať.

Očakávate nejakú mentálnu zmenu, či si myslíte, že čísla v takomto prípade rolu nehrajú?

Stále a priebežne očakávam (úsmev). Ale tie mentálne zmeny sa mi určite dejú. Akurát si ich človek sám na sebe nevie toľko uvedomiť. Všímam si, že aj v tomto období zvyčajne prichádzajú nové podnety, ktoré vždy o trošku lepšie zvládnem. Deje sa to bez ohľadu na jubileum.

Hoci v týchto chvíľach je ešte skoro nejako úplne hodnotiť, predsa len nám rok 2020 dal príležitostí na sumarizovanie a hodnotenie. Tak ako ho hodnotí vy?

Korona priniesla každému na mieru ušité témy, ktorými by sa mal zaoberať. Mne to prinieslo na mieru ušitý oddych. A všetky tie ostatné veci, nad ktorými by som sa mala zamýšľať? To robím naozaj priebežne, priebežne si ich uvedomujem a nemyslím si, že ich ignorujem. Takže pre mňa to bola vlastne taká dovolenka.

Moderátorka Adela Banášová v talk-šou Trochu inak. Foto: RTVS
Moderátorka Adela Vinczeová v talk-šou Trochu inak. Moderátorka Adela Banášová v talk-šou Trochu inak.

Súčasná situácia však trochu skomplikovala bežné veci, na ktoré sme boli zvyknutí. Nepocítili ste to?

Nijako. Teda na začiatku. Mne korona skutočne nič neskomplikovala, veľa vecí sa zjednodušilo. Zistila som, že joga sa dá cvičiť online, že porady sa dajú robiť online. Viac som sa vrátila k vareniu, ku francúzštine, športu. Ale teraz, keď sme sa už vrátili k nakrúcaniam, korona veci komplikuje nesmierne. V plnom pracovnom nasadení komplikácie už vnímam inak.

Momentálne sa opäť objavíte v šou Milujem Slovensko, pokračovať budú asi aj projekty pre komerčné televízie, čo ďalšie je v pláne?

Pre RTVS ešte pracujem na rozhlasovej relácii Spojky, pre Markízu veľmi intenzívne točíme Dvaja na jedného a vrátime sa ku Chart Show. Vo Fun rádiu robím raz do týždňa so Sajfom výročnú reláciu. Takže to mám podelené, dve komerčné a dve verejnoprávne relácie a tiež verejnoprávne a komerčné rádio. S Viktorom nás čaká turné s našim divadelným predstavením a ešte mám jedno turné s Oteckami, to však závisí aj od podmienok a obmedzení vzhľadom na aktuálny stav.

Moderátorka Adela Banášová a jej kolega Dano... Foto: Milan Krupčík pre RTVS
Moderátorka Adela Vinczeová a jej kolega Dano Dangl v šou Milujem Slovensko. Moderátorka Adela Banášová a jej kolega Dano Dangl v šou Milujem Slovensko.

Oboch vás s Viktorom verejnosť vníma ako vyťažených a profesionálne veľmi aktívnych ľudí. Uvažovali ste napríklad nad tým, že by ste si niekedy dali absolútnu pauzu od médií? Možno na pár mesiacov?

To sa nedá na pár mesiacov, nedokážete z toho len tak vyskočiť. Ak máte naplánované predstavenie, skúšky, také natáčanie, hentaké natáčanie, porady. Z toho sa nedá vyseknúť tri mesiace. Buď sa človek jedného dňa rozhodne, že sa na všetko vykašlem, alebo… Urobiť si tri mesiace voľno vlastne nejde. Ale zase prečo by som sa mala na všetko vykašľať. Je to moja práca, za ktorú som vďačná.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #oslava #Milujem Slovensko #Adela Vinczeová #koronavírus

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...