Večný komik Sandler mieri do vážnej role: Zahrá si kozmonauta z Čiech!

Americký herec Adam Sandler naposledy očaril kritikov čoby výrečný klenotník v krimi trilleri Drahokam. A teraz môže mať našliapnuté na ďalšiu úlohu, ktorá by mu mohla priniesť uznanie i ocenenie.

28.10.2020 07:30
debata
Manželia Jackie Sandler a Adam Sandler na... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Manželia Jackie Sandler a Adam Sandler na premiére filmu Uncut Gems. Manželia Jackie Sandler a Adam Sandler na premiére filmu Uncut Gems.

Ako informoval spravodajský server Deadline, Sandler podpísal zmluvu na hlavnú úlohu vo filmovej adaptácii knihy Kozmonaut z Čiech (v origináli Spaceman of Bohemia). Tú napísal spisovateľ Jaroslav Kalfař, ktorý sa narodil v Prahe a teraz trvalo žije v USA.

Natočenie doteraz nepomenovaného filmu chystá spoločnosť Netflix. Réžie sa ujme Johan Renck, ktorý stojí okrem iného za tohtoročným seriálovým hitom Černobyľ, a o adaptáciu do podoby scenára sa postará Colby Day. Knihu Kozmonaut z Čiech, ktorá vyšla po česky v roku 2017, bude Renck adaptovať pod hlavičkou štúdia Free Association.

„Mám veľkú radosť, že sme v Adamovi našli dokonalého partnera,“ povedal Renck. „A teraz s podporou úžasnej rodiny Netflix sa nemôžem dočkať, až vyrazíme na našu neuveriteľnú cestu,“ dodal.

Hlavnou postavou príbehu je kozmonaut poslaný z malej krajinky v strede Európy na jednočlennú misiu k planéte Venuša, kde má pozbierať záhadný, pradávny prach. Spojenie so Zemou sa čoskoro preruší a jeho jediným spoločníkom zostáva imaginárny pavúk. To však netuší, že sa niekde za ním pohybujú Rusi, ktorí podnikajú vlastnú tajnú misiu cesty k Venuši.

Adama Sandlera si diváci spájajú prevažne s rolami hlavných hrdinov rodinných komédií, ako je napríklad 50-krát a stále prvý raz alebo Keď si Chuck bral Larryho, z ktorých niektoré si sám aj produkoval. Chystaná rola by sa mohla zaradiť medzi jeho vážnejšie herecké počiny, dodáva Deadline.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #netflix #Adam Sandler #Jaroslav Kalfař

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...