Skutočná verzus seriálová! Princezná Diana aj Thatcher vyrazia dych, ktorá viac?

Fanúšikovia seriálu The Crown z prostredia britskej kráľovskej rodiny už nepochybne s napätím očakávajú na premiéru nových epizód populárneho hitu z produkcie Netflixu.

10.11.2020 00:00
debata
Herečka Emma Corrin ako princezná Diana... Foto: SITA/AP
Herečka Emma Corrin ako princezná Diana (vľavo) a princezná na archívnej snímke z roku 1982. Herečka Emma Corrin ako princezná Diana (vpravo) a princezná na archívnej snímke z roku 1982.

V premiérových častiach sa dej posúva do obdobia tesne pred svadbou princa Charlesa s Dianou Spencerou, neskôr slávnou princeznou Dianou, ktorá tragicky zahynula v roku 1997 pri automobilovej nehode. Zároveň bude mapovať obdobie vlády Margaret Thatcherovej.

Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na...
Herec Josh O'Connor na zábere zo seriálu The...
+6Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na...

Televíznym nadšencom je už nejaký ten mesiac známe, ktoré herečky sa zhostili úloh skutočných postáv. Kým rolu mladej a plachej Diany zverili pomerne neznámej herečke Emme Corrinovej, úlohu slávnej premiérky si vyskúšala aj pomerne známa herečka. Reč je o Gillian Andersonovej, ktorú diváci poznajú z hitov ako Akty X, Prípad či Sex Education.

Herečka Gillian Anderson ako Margaret... Foto: SITA/AP
Herečka Gillian Anderson ako Margaret Thatcherová (vľavo) a britská premiérka na archívnej snímke. Herečka Gillian Anderson ako Margaret Thatcherová (vľavo) a britská premiérka na archívnej snímke.

Práve podoba Andersonovej so „železnou lady“, ako zvykli Thatcherovú prezývať, podľa mnohých budí nebývalú pozornosť. Rovnako však aj jej výkon, ktorý predznačili trailery na portáli YouTube. Aký bude komplexný seriálový výsledok, sa môžu predplatitelia Netflixu dozvedieť už 15. novembra.

A my sa pýtame, ktorá z dám je podľa vás zvolená lepšie do role skutočnej postavy z histórie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #princezná Diana #Gillian Anderson #The Crown #Margaret Thatcher #Emma Corrin

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...