19-krát! A možno aj viac... Tri oriešky pre Popolušku ovládnu nemecké televízie

Obdobie Vianoc je v Nemecku podobne ako na Slovensku a v Česku neoddeliteľne spojené s filmom Tri oriešky pre Popolušku.

11.11.2020 09:57
Tri oriesky pre Popolusku 02 Foto:
Rozprávka Tri oriešky pre Popolušku je kultom predvianočného obdobia.
debata

Snímku, ktorá vznikla v československej a východonemeckej koprodukcii, odvysielajú tento rok nemecké televízie vo vianočnom čase i okolo sviatkov najmenej devätnásťkrát. Portál t-online poznamenal, že zoznam ešte nemusí byť konečný, pretože zaradiť rozprávku na program môžu ešte ďalšie televízie.

Nemecké noviny a tiež webové portály už zverejnili prehľady vysielacích časov a staníc, kde bude možné rozprávku z roku 1973 zhliadnuť. Ako prvý ju uvedie 29. novembra hlavný verejnoprávny kanál ARD a postupne film odvysielajú ďalšie stanice, aby maratón 6. januára uzavrela bavorská televízia BR.

Hlavným vysielacím dňom bude tradične Štedrý deň, kedy ju do programu zaradilo šesť televízií a kedy na obrazovkách bude postupne k videniu od poludnia do polnoci.

Režisér Václav Vorlíček rozprávku natáčal okrem iného na vodnom hrade Švihov a na zámku Moritzburg neďaleko Drážďan. Hlavné úlohy stvárnili Libuše Šafránková s Pavlom Trávníčkom. Táto dvojica si získala srdcia niekoľkých generácií Nemcov, čo dokazuje aj záujem nemeckých médií o novinky týkajúce sa týchto hercov.

Noviny v Nemecku si tak nenechali ujsť Trávníčkove 70. narodeniny, ktoré herec oslávil na konci októbra. Portál TAG24 správu o jubileu uviedol domicilom Moritzburg, po ktorom nasledovalo blahoželania v češtine. Web takisto zverejnil hercov sľub saským fanúšikom, že sa rád, akonáhle to bude možné, opäť pozrie do Moritzburgu, na ktorý má „veľa krásnych spomienok“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Televízia #vysielanie #Tri oriešky pre Popolušku #Pavel Trávniček #Libuše Šafránková

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...