Polhodinová scéna pôrodu a oscarové šance! Kirby je absolútny magnet novej drámy

Už počas filmového festivalu v Benátkach sa začalo o britskej herečke Vanesse Kirbyovej šuškať ako o horúcej kandidátke na Oscara, konieckoncov - práve v Taliansku získala cenu pre najlepšiu herečku. Dôvodom je jej výkon vo filme Pieces of Woman.

22.11.2020 00:00
debata
Britská herečka Vanessa Kirby si odniesla domov... Foto: SITA/AP, Gian Mattia D'Alberto
Britská herečka Vanessa Kirby si odniesla domov cenu pre najlepšiu herečku za výkon vo filme Pieces of woman. Britská herečka Vanessa Kirby si odniesla domov cenu Volpiho pohár pre najlepšiu herečku za výkon vo filme Pieces of woman.

Dráma manželského páru, v ktorom je však hlavná pozornosť sústredená na jeho ženskú polovičku, zachytáva obdobie vyrovnávania sa s úmrtím vytúženého dieťaťa, ktoré umiera pri domácom pôrode. Film pritom otvára takmer 30 minút trvajúca scéna domáceho pôrodu. Pre magazín Harper's Bazaar hviezda prezradila, ako sa na ňu pripravovala.

„Začala som pozerať všetko, čo som mohla nájsť. Dokumentárne filmy, domáce videá pôrodov, ale všetko bolo také sterilné, bolo to zostrihané,“ uviedla pre časopis Kirby. Nakoniec sa rozhodla zúčastniť osobne na domácom pôrode v spoločnosti pôrodnej asistentky a so súhlasom nemenovanej nastávajúcej mamičky.

„Sledovala som ju šesť hodín, ako prechádza naozaj náročným pôrodným procesom. Žiadne utlmujúce tabletky, injekcie, bolo to ťažké,“ prezradila Vanessa Kirby. „Pozorovala som celú jej cestu, ako odyseu a uvidela som silu, ale aj strach, ktorý obsahuje. Myslím si, že som prežila niečo, čo som dovtedy nepoznala,“ komentovala Kirby, podľa ktorej tento zážitok metaforicky zrodil aj jej výkon vo filme.

Trailer snímky sa v uplynulých dňoch objavil na YouTube, pričom je zjavné, že film bude uvedené najprv do vybraných kín a následne ho 7. januára 2021 čaká premiéra na Netflixe. Okrem Kirbyovej v snímke exceluje aj herec Shia LaBeouf v úlohe jej manžela či herecká veteránka a držiteľka Oscara Ellen Burstyn.

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #film #Oscar #Vanessa Kirby #pozorovanie

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...