Absolútne dno! Grammy prišli o 10 miliónov divákov... zostanú ešte na obrazovke?

Zdá sa, že pandémia zmenila život ľudstva, ale aj klasického diváka. Po rozpačitom ceremoniáli vyhlásenia Zlatých glóbusov, ktorý si podali kritici, dostalo tentoraz tvrdú ranu vyhlásenie hudobných cien Grammy.

16.03.2021 14:08
debata
zväčšiť Takto to vyzeralo v hľadisku 63. ročníka cien... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
63rd Annual Grammy Awards - Show Takto to vyzeralo v hľadisku 63. ročníka cien Grammy.

Ako píše portál Wrap, nedeľňajší ceremoniál, v ktorom sa mixovali živé vstupy s prednahratými vystúpeniami, priniesol šou historické minimum diváckej sledovanosti.

Moderátor Trevor Noah sa zhovára s členom štábu...
Speváčky Ingrid Andress (vľavo) a Miranda Lambert.
+5Speváčky Phoebe Bridgers (vľavo) a Noah Cyrus...

„K nedeľňajším Grammy sa posadilo na viacerých platformách (televízia, online vysielanie a streamovacie platformy) 8,8 milióna divákov. Tento počet ukazuje pokles o celých 10 miliónov divákov z minuloročného televízneho vysielania (celkovo 18,8 milióna divákov) a v zásade predstavuje iba polovicu doterajšej rekordne nízkej sledovanosti, ktorá činila 16,9 milióna divákov v roku 2006,“ napísal americký portál.

Za uplynulé dve dekády hudobné ceny čelili viacerým výkyvom v rámci sledovanosti. Od uvedeného roku 2006, keď dosiahli najnižšiu sledovanosť, sa postupne diváci k výročným cenám Americkej hudobnej akadémie vracali. V roku 2012 dokonca Grammy dosiahli rekord, keď si ich naladilo takmer 40 miliónov divákov! Od tohto momentu však už prebieha len pokles diváckej sledovanosti a rok 2021 sa zapíše do dejín hudobného večera ako ten zatiaľ najhorší.

Raperka Megan Thee Stallion prišla v šatách z...
Raperka Megan Thee Stallion (vľavo) a speváčka...
+24Speváčka H.E.R. v šatách značky Dundas.

Dôvodom môže byť nepochybne pandémia vo svete, ktorá ovplyvnila podobu zábavných programov, ale aj ich vnímanie divákmi. Dotkla sa, samozrejme, aj cien Grammy, ktoré sa odohrávali v pomerne komornej atmosfére. Podobne by mal prebiehať aj ceremoniál vyhlásenia filmových cien Oscar, ktorý je naplánovaný na záver apríla.

Jeho organizátori potvrdili, že na galavečer budú môcť prísť len hlavní nominovaní a ich hosť a hviezdy, ktoré budú víťazov vyhlasovať. Veľkolepá „paráda“ sa tak určite pretransformuje do komornejšej podoby. Či aj v tomto prípade budú ubúdať diváci po miliónoch, sa ukáže už o pár týždňov. Výrazný pokles sledovanosti tiež prináša otázku, či podobné ceremoniály majú šancu zostať na televíznych obrazovkách, alebo sa presunú výlučne do online priestoru.

Speváčka Dua Lipa si odniesla domov cenu Grammy...
Hudobník a producent Kaytranada so svojimi...
+4Raperka Megan Thee Stallion získala počas...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokles #sledovanosť #Grammy #pandémia

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....