V seriálovom hite Koruna na druhej koľaji, ale... triumf tejto blondínky prišiel teraz!

Hoci patrila medzi dôležité hrdinky v populárnom seriáli Koruna, predsa len sa pozornosť divákov sústredila viac na iné herečky. Úspech si však na Emerald Fennellovú počkal a dokonca ním prepisuje históriu.

25.03.2021 10:40
debata
zväčšiť Herečka Emerald Fennell (vľavo) stvárnila... Foto: SITA/AP, Des Willie
TV - The Crown Herečka Emerald Fennell (vľavo) stvárnila Camilu Parker-Bowlesovú. Na snímke s Emmou Corrinovou ako budúcou princeznou Dianou.

Britská rodáčka je jednou z dvojice nominovaných režisérok, ktoré tento rok budú bojovať o sošku Oscara. Plavovláska však nezostala len pri oscarovej nominácii za najlepšiu réžiu, ale pridala si dokonca aj jednu za najlepší scenár ako jeho autorka a ďalšiu, azda tú najvýznamnejšiu, ako producentka za najlepší film.

Všetky tri nominácie sa spájajú s filmom Promising Young Woman, ktorý síce možno nezamieša kartami medzi favorizovanými snímkami, no pozornosť na 35-ročnú Britku upriamil naozaj výdatnú.

Prácu na filme Promising Young Woman, v ktorom hlavnú rolu stvárnila britská herečka Carey Mulligan, stihla Fennell popri nakrúcaní hitového seriálu z prostredia britskej kráľovskej rodiny Koruna. V príbehu sa objavila už v tretej sérii, pričom jej tvorcovia zverili rolu mladej Camilly Parker-Bowlesovej, ženy, ktorá očarila princa Charlesa a ktorá ešte aj počas jeho manželstva s princeznou Dianou výrazným spôsobom vstupovala do tohto zväzku ako Charlesova dobrá priateľka, dôverníčka a aj údajná milenka.

Po tragickej smrti princeznej Diany sa britský následník trónu s Camillou napokon aj oženil a nedávno sa tiež objavili informácie o tom, že vojvodkyňa z Cornwallu (titul, ktorý Camilla po svadbe dostala) pozeráva epizódy zo seriálu Koruna. „Tak to je celkom nervydrásajúca predstava. Ale dúfam, že schvaľuje, ako som ju stvárnila,“ vyjadrila sa pred časom Emerald Fennell na margo tejto informácie.

V pripravovanej sérii Koruny sa už herečka neobjaví, keďže postavy sa opäť posunú o niekoľko rokov dopredu a stvárnia ich noví herci. Isté však je jedno, po oscarovom nominačnom triumfe nemá o ponuky núdzu. Najnovšie by mala pripraviť scenár k filmu Zatanna, ktorý je súčasťou komiksového sveta DC Comics.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #Oscar #koruna #vojvodkyňa Camilla #Emerald Fennell #Promising Young Woman

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...