Krásna Marcinková oslavuje 33! Boduje v seriáli za seriálom, ako sa mení rokmi?

Herečku Gabrielu Marcinkovú vníma divák už nejaký ten rok. Paradoxne sa najprv presadila viac za hranicami, aby potom jej talent mohol osloviť aj domácich filmárov a televíznych tvorcov.

02.04.2021 13:00
debata (9)
Herečka Gabriela Marcinková. Foto: Markíza
1R2A5085a-A4 Herečka Gabriela Marcinková.

Aktuálne jedna z hlavných hrdiniek v seriáli Pán profesor oslavuje 2. apríla povestné „Kristove roky“, teda 33. narodeniny. Spolu s nimi do jej života už čoskoro pribudne aj druhý prírastok, herečka je tehotná s druhým dieťaťom. Aj popri tehotenstve však zvládala pracovné povinnosti, napríklad nakrúcanie aktuálnej druhej sezóny spomenutého seriálu.

Gabriela Marcinková sa narodila v Prešove a herectvo vyštudovala na Vysokej škole muzických umení v Bratislave. Vôbec prvýkrát ju diváci mohli vidieť v maličkej úlohe v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade v roku 2007, nasledovalo niekoľko televíznych produkcií a menších úloh. V roku 2011 sa objavila spoločne s herečkou Luciou Siposovou vo filme 360 od brazílskeho režiséra Fernanda Meirellesa, kde sa v jednotlivých príbehoch mozaiky objavili aj hviezdy ako Jude Law, Anthony Hopkins či Rachel Weisz.

Herečka Gabriela Marcinková.
S hercom Judom Lawom a Luciou Siposovou počas...
+13Gabika Marcinková.

Vtedy si Marcinkovú všimli tvorcovia aj v zahraničí a dokonca sa objavila vo fanúšikovskom rebríčku najkrajších herečiek sveta. V jej zozname sa následne ocitlo niekoľko zahraničných filmových produkcií, ktoré však výraznejší úspech nezaznamenali. Do filmografie neskôr pribudli herečke aj tituly ako Dôverný nepriateľ, Balada o pilotovi, Šťastný nový rok či Sviňa. Naposledy nakrútila komediálny film Matky, ktorého premiéra sa však viackrát presunula pre pandémiu koronavírusu.

Herečka Gabriela Marcinková. Foto: CinemArt
Herečka Gabriela Marcinková. Herečka Gabriela Marcinková.

Marcinkovej sa darí momentálne najmä na televíznych obrazovkách a v divadle. Čo sa televízie týka, okrem Pána profesora ju diváci môžu poznať z hitov ako Doktor Martin, Tajné životy či Delukse. Veľký úspech zaznamenal aj seriálový projekt Milenky televízie Markíza, ktorý viedol k nakrúteniu filmu Šťastný nový rok voľne inšpirovaného práve kvartetom hlavných hrdiniek.

Marcinková je vydatá za hudobníka a herca Martina Mihalčína, s ktorým už vychováva dcéru Emu. Do rodiny by mal podľa herečkiných slov pribudnúť chlapec.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #seriál #materstvo #Gabriela Marcinková #jubileá hviezd #Pán profesor

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...