Osemdesiatnik Jiří Suchý: Keď to príde, tá 90-ka, začnem sa stredným vekom zaoberať

Český divadelník, herec a spevák Jiří Suchý sa v spoločnosti Eleny Vacvalovej a Milana Lasicu rozhovoril aj o tom, ako často stojí na prahu 90-ky na divadelných doskách.

15.04.2021 13:30
suchy Foto:
Jiří Suchý na archívnej snímke.
debata

Ako uviedol v šou Zlaté časy, tesne pred pandémiou hral množstvo predstavení, dokonca cestoval aj na zájazdy s divadlom. „V Semafore hrám aj 14 predstavení za mesiac, ale napríklad v decembri, pred Vianocami, to býva aj 20 predstavení. Okrem toho mám asi štyri zájazdy s divadlom,“ opísal známy herec a spevák. „Ale takisto musím ešte aj písať a skúšať, takže viac predstavení už nechcem. Ale som dobrý, že? Ja sa niekedy tomu sám divím,“ dodal s úsmevom Suchý (video).

Video
Zdroj: RTVS

V marci 2020 skončil známy český divadelník, herec a spevák náhle v nemocnici a aj vtedy myslel na divákov. Z nemocničného lôžka sa im ospravedlnil za predstavenia v divadle Semafor, ktoré museli pre jeho hospitalizáciu zrušiť.

Z blížiaceho sa jubilea, okrúhlej deväťdesiatky, ktorú oslávi 1. októbra, si ťažkú hlavu nerobí. „Keď to teda príde, tá 90-ka, začnem sa stredným vekom zaoberať,“ aj v tomto zmysle sa Suchý vyjadril na tému svojho veku.

Jiří Suchý (89) je spoluzakladateľom Divadla Na zábradlí a Semaforu. Vytvoril legendárnu dvojicu s Jiřím Šlitrom. Jeho hereckou partnerkou je Jitka Molavcová. V roku 2019 bol uvedený film Jiří Suchý – Lehce s životem se prát, ktorého režisérkou je Olga Sommerová.

Celú reláciu Zlaté časy, v ktorej bol hosťom Jiří Suchý, si pozrite vo štvrtok večer, o 20.15 na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Suchý #Zlaté časy

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...