Polda má posilu, fešáka Polívku: Ak seriál skutočných policajtov v dobrom pobaví, budem rád

V hereckom obsadení seriálu Polda nastáva zásadná zmena, Michal Bříza (David Matásek) získava nového "parťáka". Vyšetrovateľom v tíme bude Vojtěch, ktorého stvárňuje Vladimír Polívka.

24.04.2021 00:00
Vladimír Polívka Foto:
Vladimír Polívka v seriáli Polda.
debata (1)

Chýbať nebudú ani ďalšie obľúbené postavy, vrátane slovenskej herečky Jany Kolesárovej, ktorá stvárňuje neodmysliteľnú súčasť oddelenia – psychologičku Táňu.

David Matásek Čítajte viac Matásek sa vracia v seriáli Polda, jeho novým parťákom bude sympaťák Polívka

Aká bola cesta Vladimíra Polívku k tejto úlohe? „Nikdy som nehral v seriáli tohto druhu, pretože je to časovo náročné. Bol som v takom tom pracovnom kolotoči a na nič nebol čas. Potom prišla ponuka na Poldu a ja som to vzal. Vôbec to neľutujem. Musím povedať, že som získal viac, než som čakal. Má to humor, David je skvelý a som za to rád,“ opísal Polívka.

Jeho postava dostala motorku, na ktorej bude brázdiť cesty. Herec z nej mal rešpekt. " Je to strašne silná motorka a nikdy som nič tak silného neriadil. Mal som z toho rešpekt, to priznávam." Na pľaci mali herci aj odborný dozor z radov polície. Čo sa „dozvedel“ od skutočných vyšetrovateľov? „Zoznámil som sa s ľuďmi zo zásahovky, forenznými technikmi a musím povedať, že ich emócie sú veľmi posunuté. To všetko majú len ako prácu a nič neriešia. Mŕtvoly, je to rutina. Musia, inak by to v živote nemohli robiť,“ opísal herec a dodal: „Trebárs chlapi zo zásahovky majú veľký vzťah k adrenalínu. A k veľkému. Idú do tých miestností, kde sú ozbrojení ľudia a majú z toho radosť. Nechcem, aby to vyznelo nejako hlúpo, ale je naozaj zaujímavé ich počúvať.“

Po skúsenosti s krimiseriálom, zaujala by Polívku práca pri polícii? „Myslím si, že sa nehráme na reálie. Policajt, ​​ktorý jazdí vo Volge alebo má revolver, v skutočnosti nie je. Aby som pochopil policajnú prácu, musel by som zrejme robiť v iných pomeroch a inom seriáli. Toto je skôr z inej kategórie, ale budem rád, keby to nejakého policajta pobavilo. V tom dobrom slova zmysle.“ Prima PLUS prinesie slovenským divákom v premiére štvrtú sériu českého seriálu Polda od soboty, 24. apríla o 20:15.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Polívka #seriál Polda

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...